22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Dink katilinin kemik yaşı ne?

Hrant Dink’in avukatı Erdal Doğan, zanlı Ogün Samast’ın 18 yaşından büyük olabileceğini belirterek, kemik yaşının saptanmasını talep etti.

Bu talep mahkeme tarafından kabul edilirse; Ogün Samast, Adli Tıp Kurumu’na sevk edilecek ve kemik grafisi çıkartılacak. Samast’ın kemik yaşı, 18’den büyük çıkarsa, cezasında yaş indirimi yapılmayacak.

Neden ‘abi’ diyor?
Bu arada, Yasin Hayal’le internet üzerinden bağlantı kurduğu saptanınca gözaltına alınan Karadeniz Teknik Üniversitesi öğrencisi Erhan Tuncel de İstanbul’a getirildi. , Yasin Hayal’le Tuncel’in, Mc Donald’s bombalaması olayından bu yana tanıştığı öğrenildi. Ancak Hayal’in, Erhan Tuncel’e, “üstü” konumunda olduğu için değil, üniversite öğrencisi olduğundan “abi” diye hitap ettiği, aslında yaşıt oldukları belirtildi. Hayal ve Tuncel’in, birbirleriyle sık sık güncel konularda fikir alışverişinde bulunduklarını söylediği belirtildi. Zanlıların, bugün Beşiktaş’taki İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’na sevk edilmesi bekleniyor. Tetikçi Ogün Samast ile azmettirici Yasin Hayal’in de içinde bulunduğu 5 zanlı, önceki gece sağlık kontrolünden geçirildi. Gözaltında bulundukları Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nden ayrı ayrı minibüslere bindirilerek Adli Tıp Kurumu’na getirilen zanlıların işlemleri toplam bir saat sürdü. Sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar, daha sonra yeniden Terörle Mücadele Şubesi’ne getirildi. Ogün Samast’a polis yeleği giydirilerek yüzü polis şapkasıyla kapatılırken, diğer zanlıların yüzlerini gizlemedikleri dikkat çekti.

vatan
Yayın Tarihi : 24 Ocak 2007 Çarşamba 07:59:51
Güncelleme :24 Ocak 2007 Çarşamba 08:07:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?