16
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Dink soruşturmasında sürpriz gelişme

Hrant Dink cinayetiyle ilgili İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün "yok" dediği kamera kaydının var olduğu ve üzerine yeni kayıt yapıldığı anlaşıldı. Avukatlar çifte kayda rağmen, ilk görüntüleri açığa çıkarabilecek dünyaca ünlü bir uzman bilirkişiye ulaştıklarını söylediler.

İSTANBUL Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü Hrant Dink soruşturmasında sürpriz bir gelişme yaşandı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün ’yok’ dediği kamera kaydının varlığını ortaya çıkaran müdahil avukatları, üzerine yeni kayıt yapılan kaseti çözecek bilirkişiye ulaştı. Avukatların ’çok önemli bir gelişme’ olarak nitelediği kasetin, O.S.’yi kaçarken gösteren kameranın olay sabahıyla öğle arası zaman dilimine ait kaydı olduğu, cinayetin hemen öncesine ışık tutabileceği bildirildi. AGOS Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesiyle ilgili 3. ayını dolduran soruşturmayı yakından takip eden müdahil avukatlarına göre yeni kamera kaydı şöyle ortaya çıktı:

AKBANK ŞUBESİNDE

Olay günü saldırının gerçekleştiği yere yakın banka ve kuruluşların kameralarına polis el koydu. Failin eşkalini net olarak ortaya koyan, yakalanmasında büyük rol oynayan ve onu kaçarken gösteren kamera kayıtları Akbank şubesinde ortaya çıktı. Bankada biri dahili, biri dışarıda ATM’de, diğeri de yan sokağı gözetleyen üç kamera bulunuyordu. Olay yerine en hakim ATM kamerasındaki kayıtlar incelendi, bunlardan sadece öğleden sonrasına ait kayıtlardan kısa bir bölüm kamuoyuna yansıdı. Cumhuriyet Savcıları ve müdahil avukatlar İstanbul Emniyeti’ne ATM kamerasında olayla ilgili kamera kayıtlarını sordu. Emniyetten, "Olayın gerçekleştiği öğleden sonraya ve olaydan bir gün öncesinin gün boyu kayıtlarının bulunduğu, olay sabahı ve öğle arasına ait kaydın bulunmadığı" yanıtı geldi.

UZMANI BULDUK

Avukatların girişimi ve savcıların istemi üzerine Akbank’tan, emniyette olmadığı söylenen kasetin varlığı soruldu, olumlu yanıt alındı. Banka, savcıların doğrudan talebi üzerine de olay sabahına ait kamera kaydının bulunduğu kaseti teslim etti. Avukatlar, "Emniyetten aynı kameranın olay günü öğleden sonrasına ait ve bir gün öncesinin tüm görüntülerini içeren kayıtlar var fakat olay sabahı kaydı yok denildi. Şimdi o sabaha ait kasedin olduğu ama üzerine yeni kayıt yapıldığı anlaşıldı. Bu çifte kayda rağmen eski kaydı çözebilecek, dünyaca ünlü yabancı bir uzman bilirkişiye ulaştık. Cinayetin hazırlık aşamasına ilişkin bilinmeyen detaylar içerebilir" dediler.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2007 Cumartesi 14:54:50
Güncelleme :21 Nisan 2007 Cumartesi 14:53:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?