22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Dink soruşturmasında yeni gözaltı

Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında Edirne F Tipi Cezaevi'ne konan Salih H.'nin kardeşi Süleyman H. de Edirne'de gözaltına alındı. 

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında Trabzon'da yakalanarak tutuklanan ve Edirne F Tipi Cezaevi'ne konan Salih H.'nin kardeşi Süleyman H. de Edirne'de gözaltına alınarak İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne gönderildi.

Alınan bilgiye göre, Hrant Dink cinayeti sonrası cinayet zanlısı Ogün Samast'a mermi verdiği iddia edilerek tutuklanan Salih H.'nin babası Ali Kemal H., kardeşi Süleyman H. ve 3 kişi, Edirne F Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan Salih H.'yi ziyaret etmek amacıyla özel bir minibüsle Edirne'ye geldi. Cezaevine giden ve kendisini ziyaret edemeyeceklerini öğrenen şahısların aracı, dönüşte polis ekipleri tarafından durduruldu.

İddiaya göre, araç içindekiler polise ne olduğunu sorduğunda, küçük bir olay için inceleme yapılması gerektiği cevabını aldılar. Bir süre sonra Süleyman H., polis tarafından ifadesi alınacağı gerekçesiyle gözaltına alınıp Edirne Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Şahsın buradan İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne gönderildiği öğrenildi.

AA
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2007 Cuma 20:49:40
Güncelleme :10 Şubat 2007 Cumartesi 07:04:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?