20
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

DİSK için şok iddia

Türkiye sendikacılık tarihi konusundaki çalışmalarıyla da bilinen Yol-İş Sendikası Eğitim Daire Başkanı, ODTÜ öğretim görevlisi Yıldırım Koç ile kendisi gibi sendikacı kökenli olan eşi Canan Koç tarafından kaleme alınan “DİSK Tarihi Efsane mi gerçek mi?” adlı kitap, kısa süre önce Epos yayınlarından çıktı.

“Bugünün DİSK’i, 1967-80 döneminin DİSK’inden çok farklıdır” diyen Yıldırım Koç, “DİSK’in tarihinin ancak Sovyetler Birliği’nin ve ABD’nin Türkiye politikalarıyla birlikte değerlendirildiğinde anlaşılabileceği” olduğunu vurguluyor.

Koç kitabında Türkiye sendikacılık hareketi içerisinde önemli yer tutan DİSK’in kuruluşunun genel kanının aksine Sovyetler’in değil, “Sosyalistlerin Türk-İş’ten ayrılıp, ayrı bir örgütlenmeye gitmelerini isteyen” ABD’nin politikalarına uygun olduğunu iddia etti. Kitapta konfederasyonun uzun süre başkanlığını yürüten Kemal Türkler’in, DİSK’in kuruluşunda ileri sürülen gerekçelere aykırı olarak ABD’den para almaya çalıştığı ve Amerika’ya seyahate gittiği, büyük bir mal varlığına da sahip olduğu da ileri sürüldü.

Vatan
Yayın Tarihi : 7 Eylül 2008 Pazar 10:53:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?