30
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Diyanet'ten gebe kurban uyarısı

Diyanet'ten kurban uyarısıDiyanet, gebe hayvan kurban etmenin mekruh olduğu uyarısında bulundu.


Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı İzzet Er, kurban kesmenin, Allah'a yaklaşmak amacıyla yapılan bir ibadet olduğunu, ibadetin her bakımdan özüne, amacına ve ilkelerine uygun şekilde yapılması halinde Allah'ın rızasının kazanılacağını söyledi.

Kurbanlık hayvanların her aşamada elverişli ve uygun ortamlarda bulundurulması, kesim sırasında onlara şefkat ve merhametle davranılması hususuna azami dikkat edilmesi, en az acı verecek yöntemlerle kesilmesi, ehliyetsiz kişilerin hayvan kesmeye kalkmaması, temizlik ve çevre bilinci gibi ilkelere özen gösterilmesinin önemine değinen Er, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bunun için kurban ibadetini yerine getirecek kişiler, kurbanlarını hayvan kesimi konusunda ehil kimselere kestirmeli. Hayatında hiç hayvan kesmemiş veya hayvan kesimi konusunda ehil olmayan kişiler, kurbanlarını kendileri kesmeye kalkmamalı. Çünkü hayvan kesimi ehliyet ister, ehil olmama nedeniyle hayvana eziyet çektirmek dini açıdan günahtır."

"İLK GÜN TOPYEKUN KURBANA YÖNELMEYİN"

Kesim yerlerindeki yığılmanın azaltılması için vatandaşlardan, topyekun bayramın ilk günü kurban kesmeye yönelmemelerini isteyen Er, acelesi olmayanların kesim için izdihamın azalacağı 2 ve 3. günü seçebileceklerini ifade etti. Er, böylece kurbanların daha uygun şartlarda kesileceğini kaydetti.

ajanslar
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2008 Perşembe 11:09:55
Güncelleme :4 Aralık 2008 Perşembe 11:15:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Gönül Aydemir IP: 85.96.169.xxx Tarih : 4.12.2008 22:40:32

Diyaneti kutlamak gerekir.Düşünenlerden Allah razı olsun.Ancak,bu uyarı daha yüksek sesle duyurulmalı.Aman,dikkat,hiç olmazsa hamile hayvanlara acıyalım. Kurban paralarımızı,öncelikle bizleri sınırlarda bekleyen,şehit,gazi olan,mehmetçiklerimize,onların yakınlarına,polis şehitlerine,malul ve yakınlarına gönderelim.Onları bayramlarda yalnız,yavrusuz,babasız bırakmayalım.Onların sevdiklerini elinden alıp,gidin başınızın çaresine bakın demiyelim.Bir hayvanı öldürmeden de hayır yapmak mümkün.Kızılay'ı,Yeşilay2ı,Lösev'i unutmayalım.Kuşkusuz,bir canlıyı yaşatmak,öldürmekten daha kutsaldır.Bu sefer yavrulu hayvanları kurtaralım.