19
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Diyanetten Sezer'e destek

Diyanet İşleri Başkanı Bardakoğlu, dinin siyasete, siyasetin de dine müdahil olmaması gerektiğini söyledi. Bardakoğlu, başörtüsü konusunda ise, “İslam geleneğinde olmakla birlikte Müslümanlığa girişin önşartı başörtüsü değildir” dedi. 

Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, Cumhurbaşkanı Sezer’in uyarılarını önemsediğini açıkladı. Bardakoğlu, “Ben de dinin siyasallaşması konusundaki o uyarıları önemsiyorum. Din siyassallaşmamalı ve siyasette dine müdahil olmamalı” dedi.

NTV’nin sorularını yanıtlayan Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, Sezer’in “Bireyin inanç ve ibadet yaşamına, kamu düzenini korumak amacıyla sınırlamalar konulabilir” sözlerini yorumladı.

Bardakoğlu “Hukukçular, siyaset bilimcileri onu tartışırlar. Din adamları kendi açısından konuya açıklık getirir. Toplum olarak bu konuları konuşa konuşa uzlaşmaya varılabilir” diye konuştu.

Sezer’in, türbanın kamusal alandaki kullanımına ilişkin sözlerini de değerlendiren Diyanet İşleri Başkanı, başörtüsünün dini bir gereklilik olarak görüldüğüne dikkat çekti.

Bardakoğlu, “Bir kimsenin Müslüman olması için başını örtmesi Müslümanlığa girişin ön şartı değildir. Başını örten-örtmeyen, namazını kılan-kılmayan, içki içen-içmeyen herkes yeter ki ‘Ben Müslümanım’ desin Müslüman olarak görülmüş saygı görmüştür” dedi.

Tek tip cuma hutbesinden vezgeçtiklerini açıklayan Diyanet İşleri Başkanı, bölgelerin hassasiyetlerine göre hutbe hazırlanacağını söyledi.

.
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2006 Cuma 19:17:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?