18
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Diyarbakır karıştı!

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde yürüyüş esnasında yaşanan patlamada 6 kişi ağır yaralandı. Yaralılar Silvan Devlet Hastanesi'nde yapılan ilk tedavinin ardından Diyarbakır'a sevk edildi.

Edinilen bilgiye göre, Silvan ilçesinde 500 kişinin katıldığı 'Hayata Dönüş Operasyonu'nu protesto yürüyüşü esnasında Emniyet Müdürlüğü yakınlarında kitle içerisinde patlama meydana geldi. Patlamada 6 kişi ağır yaralandı. Yaralılar Silvan Devlet Hastanesi'nde yapılan ilk tedaviden sonra Diyarbakır'a sevk edildi. Patlama sonucu çıkan olaylarda ise arbede yaşandı. Polis havaya ateş aştı, göstericiler taşla karşılık verdi.

POLİS HAVAYA ATEŞ AÇTI

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde bugün yapılan gösteri sırasında yaşanan patlamada 6 kişinin yaralanması üzerine galeyana gelen halk emniyet binasına saldırdı. Emniyet binasına sığınan polisleri taş yağmuruna tutan göstericileri polis havaya ateş ederek dağıtmaya çalıştı.

Vali Mustafa Toprak

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Gazi Caddesi'nde bir grubun izinsiz gösteri yaptığını belirterek, grubun daha sonra Silvan İlçe Emniyet Müdürlüğü binasına molotofkokteyli ve taşla saldırdığı bilgisini verdi. Bu sırada gruptaki bir göstericinin elindeki ses bombasının patladığını kaydeden Toprak, ''Bana gelen ilk bilgilere göre göstericinin elinde ses bombasının patlaması sonucu 3 kişi yaralandı. Patlama nedeniyle göstericinin elinde sorun var'' dedi.

Öte yandan Diyarbakır'da da olaylar çıktı.

Hasta tutukluların durumunu protesto etmek için BDP İl binası önünde toplanan kalabalık, cezaevine doğru yürürken olaylar çıktı. Polise taş ve molotof kokteyli ile saldıran gruba, tazyikli su ve biber gazı ile müdahale edildi.

BDP İl binası önünde başlayan olaylar, çevrede bulunan caddelere de sıçradı. Çevik kuvvet ekipleri ve emniyet güçleri olaya müdahale ederken göstericilerden bazıları BDP il binasına kaçtı. Polis binayı ablukaya alırken, bina penceresinden polise molotof kokteyli atıldı. Bu sırada BDP İl Başkanı Nejat Yaruk, emniyet güçleri ile görüştü. Görüşme sırasında emniyet güçleri ile İl Başkanı Yaruk arasında tartışma yaşandı. Emniyet yetkilileri il başkanına içeride göstericilerin olduğunu ve arama kararı çıkartacaklarını söyledi. Bu sebeple Yaruk, BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile bir görüşme yaptı. Daha sonra emniyet yetkililerinin yanına gelen Yaruk, "İçeride göstericiler var. Herhangi bir yasal işlem yapmayın" dedi. Emniyet yetkilileri de Yaruk'a yasal işlem yapacaklarını, göstericilerin gözaltına alınarak emniyete götüreceklerini söyledi.

Polis BDP binasına giremedi

Cezaevinde bulunan hasta tutukluların ailelerinin yürüyüşü esnasında çıkan olaylarda BDP il binasına kaçarak polise molotof atan göstericilerin tutuklunmasını BDP'li Selahattin Demirtaş engelledi. Emniyet Müdür yardımcısının göstericileri Osman Baydemir'e şikayet etmesi ise dikkat çekti.

Cezaevlerinde bulunan hasta tutukluların durumuna dikkat çekmek amacıyla tutuklu ailelerinden oluşan grup, BDP il binası önünde toplanarak yürüyüş yapmak istedi. Yürüyüşe izin vermeyen emniyet güçleri ile göstereciler arasında arbede yaşandı. Çıkan olaylarda göstereciler polise molotof kokteylli ve taşla saldırırken, emniyet güçleri gösterecileri tazyikli su ve biber gazı ile müdahale etti. Polisten kaçan bazı göstericiler, il binasına kaçarak camdan polise molotof atmaya devam etti. Bunun üzerine içeriye girmeye çalışan polisi, olay yerine gelen BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ikna etti. İl binası önüne gelen Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'e ise Emniyet Müdür Yardımcıları gösterecileri şikayet etti.

Selahattin Demirtaş, "Tutuklu ailelerin yürüyüş düzenlenecekti. Yürüyüşte müdahale edilmiştir. Emniyetin parti binasına girmesi için izin istenilmiştir. Ama böyle bir şey ne hukuka ne de adalete mümkündür. Partimize sığınan tutuklu ailelerin polisin eline veremeyiz. Bu bir kaostur. Gördüğümüz gibi biber gazi atılmış parti binamıza" dedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 19 Aralık 2010 Pazar 17:49:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Ahmet Er IP: 88.250.61.xxx Tarih : 19.12.2010 18:50:26

Yüce Allahım Devletimize Hükümetimize Polisimize Ve Askerimize Zaval Ve Zarar Vermesin Hem Devletin Tüm Olanaklarından Faydalanıyorlar YeşilKart,Kömür, Giyim Ve Gıda Vb.Hemde Gelip Gece Gündüz Demeden Milletin Asayişi Ve Güvenliği İçin Çalışan Polise Saldırıyorlar Allah Islah Etsin Onları Kim Bu Devletin Ekmeğini Yiyip İhanet Ediyorsa Allah Onun Bin Türlü Belasını Versin TÜRK POLİSİNE VE TÜRK ASKERİNE EN İÇTEN SEVGİLERİMLE...