22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Diyarbakır'a ayrımcılık yapıyoruz

Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı Aytaç Durak, "Diyarbakır'a 'ayrımcılık' ama 'pozitif ayrımcılık' yapıyoruz" dedi.

Türkiye Belediyeler Birliği ve Adana Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aytaç Durak, ''Diyarbakır'da eğer bir ayrımcılık varsa, negatif değil pozitif ayrımcılık yapıldığını ben kamuoyuna rakamları ile açıklıyorum'' dedi.

Durak, Türkiye Belediyeler Birliği yeni hizmet binasının açılışında yaptığı konuşmada, mutlu bir gün yaşadıklarını, belediyelerin eskiden çok büyük sıkıntılarla boğuşurken bugün daha çok hizmet üretir hale geldiğini belirtti.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, belediyecilik tecrübeleri ile birçok yasanın çıkarılmasını sağladığını anlatan Durak, Belediye Gelirleri Kanunu dışında bir eksikliklerinin kalmadığını, 60. Hükümet'in de bu yasayı çıkarmasını umduğunu anlattı.

POZİTİF AYRIMCILIK YAPIYORUZ

Durak, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'in ''Sayın Başbakan'a sorunları dosya ile bildirdim cevap dahi verilmedi'' şeklindeki sözlerini anımsatarak, kendilerinin de dosya verdiğini ancak Başbakan Erdoğan'ın tüm dosyalara tek tek yanıt vermesinin de mümkün olmadığını belirtti.
Durak, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne, Adana Büyükşehir Belediyesi'ne göre daha çok kaynak aktarıldığını grafiklerle anlattı.

Diyarbakır'ın ihtiyaçlarının bilindiğini vurgulayan Durak, DTP'li belediyelere kaynak aktarımı konusunda negatif ayrımcılık yapıldığının ileri sürüldüğünü ancak bunun doğru olmadığını ifade etti. Son 5 yıl içerisinde genel bütçede Diyarbakır'ın, Adana'ya göre 3 kat daha fazla pay aldığını belirten Durak, ''Bizim artışımız yüzde 337 olurken, Diyarbakır'daki artış yüzde 975 olmuştur. Diyarbakır'da eğer bir ayrımcılık varsa, negatif değil pozitif ayrımcılık yapıldığını ben kamuoyuna rakamları ile açıklıyorum'' dedi.

Türkiye Belediyeler Birliğinin yeni binası, 13 katlı ve toplam 14 bin metre kare alana sahip.

AA
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2007 Çarşamba 13:07:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?