22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Diyarbakır'da 18 el bombası!

Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da PKK törör örgütüne yönelik operasyonlar giderek sıklaşıyor.

PKK terör örgütüne yönelik bölgede yapılan operasyonlarda 18 el bombası ve çok sayıda mühimmat ele geçirilirken, Elazığ ve Şırnak'ta 5 adet mayın düzeneği imha edildi. Mardin'de ise mayına basan 1 güvenlik görevlisi yaralandı.

PKK terör örgütüne yönelik Doğu ve Güneydoğu'da operasyonlara ara vermeden sürdüren Türk Silahlı Kuvvetleri örgüte ağır darbeler indiriyor. Şırnak'ın İdil ilçesi dağlık arazi kesiminde dün sabah yapılan arama sırasında güvenlik güçleri ile teröristler arasında çıkan çatışmada 2 terörist etkisiz hale getirildi.

Bölgede yapılan arazi aramasında ise 2 piyade tüfeği, 6 piyade tüfeği şarjörü, 118 piyade tüfeği fişeği, 18 el bombası, bir el dürbünü, bir el telsizi, iki patlayıcı madde düzeneği, muhtelif cins gıda maddesi, tıbbi malzeme ve yaşam malzemesi ele geçirildi. Güvenlik güçleri, ayrıca Tunceli'nin Hozat ilçesi dağlık arazi kesiminde terör örgütü mensupları tarafından kullanılan 2 sığınakta muhtelif yaşam malzemeleri, Diyarbakır'ın Lice ilçesi dağlık arazi kesiminde de terör örgütü mensuplarına ait çeşitli gıda maddeleri bularak imha etti.

Öte yandan, Mardin'in Nusaybin ilçesi dağlık arazi kesiminde yapılan arama ve tarama faaliyeti esnasında, terör örgütü mensupları tarafından döşenen mayına basan bir güvenlik görevlisi yaralandı.

PKK terör örgütüne yönelik bölgede hava ve karadan sürdürülen operasyonlar aralıksız sürüyor.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2007 Pazartesi 18:10:21
Güncelleme :6 Kasım 2007 Salı 01:39:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?