19
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Diyarbakır'da bir çocuk yoğun bakımda

Dicle Üniversitesi Hastanesi yetkilileri, Şanlıurfa`nın Siverek ilçesinden kuş gribi kuşkusuyla dün gece getirilen 13 yaşındaki Esat Bal`ın yoğun bakıma alındığını söylediler.

Reuters`a konuyla ilgili bilgi veren hastane yetkilileri, Siirt`in Baykan ilçesinden de beş kişinin, kuş gribi kuşkusuyla kendilerine yönlendirildiğini ve yakın zamanda hastaneye ulaşmalarının beklendiğini söylediler ve yoğun bakım ünitesinde tedavi gören hastanın yanında beş kişilik yer daha ayrıldığını belirttiler.

Öte yandan, Anadolu Ajansı`nın haberine göre, Iğdır`da kuş gribi şüphesiyle iki kişi Van`a sevk edildi.

Iğdır Valisi Halil Ulusoy, gazetecilere yaptığı açıklamada, Iğdır Devlet Hastanesi`ne başvuran iki kişinin, ilk tedavilerinin ardından kuş gribi kuşkusuyla Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi`ne sevk edildiklerini söyledi.

KUŞ GRİBİNE KARŞI SİVEREK'TE KRİZ MASASI OLUŞTURULDU

Bu arada Şanlıurfa'nın Hilvan ilçesinde görülen kuş gribi sonrası Siverek'te de sağlık tedbirleri alınmaya başlandı. Siverek Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Mehmet Dede, "Bize 37 kilometre mesafede bulunan Hilvan'da bakanlığın açıklamasına göre kuş gribi vakası görüldüğü bildirildi.

Biz de hastanemizde bu hastalığa karşı önlemlerimizi alarak muhtemel acil bir durum için kriz masası oluşturduk. Bu saatte kadar hastanemiz ve ilçemizde kuş gribiyle ilgili bir vaka henüz intikal etmedi. Biz gerekli önlem ve tedbirlerimizi alarak, olası bir durum karşısında gerekli mercilerle irtibata geçip, çalışmalarımızı ona göre değerlendireceğiz" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 6 Ocak 2006 Cuma 17:17:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?