22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Diziden al haberi: Bir suikast ihbarı

Sağır Oda dizisinde, devletin istihbarat birimleri sarsıcı bir iddiayı seslendiriyor: "Hrant Dink' cinayeti ardından bir suikast daha yapılacak. Hedef belirlendi.

Sağır Oda, Türkiye gündeminden süzdüğü senaryosuyla artık bir diziden ziyade "haber programı" niteliğine büründü. Dizide bu hafta savcılıklar için "ihbar" kabul edilebilecek bir "iddia" ortaya atıldı: Dink'in ardından biri daha suikasta kurban gidecek!.. Devletin istihbarat biriminin yaptığı ve iki yüksek rütbeli subayın da bulunduğu toplantıya başkanlık eden kişi aynen şöyle diyordu: "Birine suikast düzenlenecek. Kim olduğu kadar, kimin yaptıracağı da önemli." Toplantıda yer alan ve CIA lehine çalışan köstebek ise itiraz ederek, "Yabancı örgütler yerel bir çeteye nasıl sızar ki?" diye soruyor. İstihbaratçı, köstebeğin gözlerinin içine bakarak kinayeli konuşuyor: "Derin devletin içine bile sızdıklarına göre zor olmamalı..." Diğer yanda Hançer Birliği adlı uluslararası örgütün konsey toplantısında, yeni hedefin ismi bir kağıda yazılmış olarak elden ele dolaştırılıp, onaylanıyordu.

İKİ TÜR SUİKAST VARDIR
Kanal D'deki dizide son derece "ağır" politik diplomatik analizler de vardı. Örneğin aynı istihbaratçı siyasi cinayetler için şöyle konuştu: "İki tür suikast vardır. Biri cinayet işleyerek imha etme, diğeri provokasyon için adam öldürme." Dink olayıyla ilgili "bilgi kirliliği" de masaya yatırıldı. İstihbaratçı şöyle dedi: "Bugüne kadar cinayetlerde hep gündeme bağlı örgütler sorumlu gösterildi. Hrant Dink suikastına da Abiler Örgütü dersiniz. Ama gelinen nokta ortada..." 

Kerkük ve Kürtler de pazarlık masasında

Dizideki bir başka idia ise CIA'ya taşeronluk yapan Rus ajanYuri'nin fidye olarak Türk makamlarından alacağı 1 milyar doları, Barzan Bank üzerinden Kerkük'te yıl sonunda yapılacak referandum için kullanmaya kalkmasıydı. Yuri'nin elindeki Türk emniyet mensubu Aras Dağlı, şöyle dedi: "Sizde mi o zavallı Kürtler'i kullanıyorsunuz?" Yuri bunun üzerinde Aras'ı ölümle tehdit edip, "Çok bilen çok yaşamaz" deyince, kahramanımız son sözünü söyledi: "Kerkük'te ölen her Türk için başta sen bir can alacağım!.."
Sabah
Yayın Tarihi : 6 Şubat 2007 Salı 07:57:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?