20
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

Doç. Gürses'e Dink sorgusu

Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan Doç. Dr. Emin Gürses, Hrant Dink suikastı ile ilgili olarak da ifade verdi.

Ümraniye'de bir gecekonduda el bombaları ve fünyelerin ele geçirilmesinin ardından ortaya çıkartıldığı belirtilen Ergenekon terör örgütü ile ilgili soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Savcılığı, aynı soruşturmada tutuklanan Gürses'in yeniden ifadesini almak istedi.

Bunun üzerine tutuklu bulunduğu Kandıra F Tipi Cezaevi'nden, jandarma eşliğinde Beşiktaş'taki İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'na getirilen Gürses, soruşturmayla ilgili kısa süre ek ifade verdikten sonra tekrar cezaevine götürüldü.

Gürses, Hrant Dink suikastını soruşturan savcı Selim Berna Altay'a ifade verdi.

Emin Gürses'in bilgisayarında Hrant Dink cinayeti ile ilgili bilgi ve dokümanlar bulunmuştu. Bu dokümanlar arasında Hrant Dink cinayeti ile ilgili otopsi raporu ve sanıkların polis ifadeleri de vardı.

Gürses, Sakarya Üniversitesi'nde öğretim üyeliği yapıyordu.

CNN
Yayın Tarihi : 9 Nisan 2008 Çarşamba 13:16:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yargıç IP: 88.230.152.xxx Tarih : 9.04.2008 19:33:19

Emin hocaya bunu da yaptılar Vatan hainleri mecliste oturuyor,maaşlarını alıyorlar.Emin hocada içeride ifade veriyor Bu ergenekon nemenem şeymiş on tane el bombası ile ihtilal yapacaklarmış...Yahu tezhgahı kurdunuz da bari bilen birine danışsaydınız,gülünç oluyorsunuz