19
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Doğalgaz hattına PKK sabotajı

Doğalgaz Boru Hattındaki Yangın Söndürüldü 
Ağrı'daki doğalgaz boru hattında patlama sonucu çıkan yangının söndürüldüğü bildirildi. 

Ağrı'da dün saat 21.15'de doğalgaz boru hattında meydana gelen patlamanın ardından çıkan yangın saatlerce süren çalışmalar sonucu söndürülebildi. 

Olayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğü bildirildi. 

Yangın sürerken Ağrı Valisi Akpınar'ın yaptığı açıklama:

Ağrı Valisi Halil İbrahim Akpınar, doğalgaz boru hattının PKK terör örgütü tarafından sabotaj edildiğini ve yangına 3 saat sonra müdahale edileceğini söyledi. 

Bugün saat 21.15'de meydana gelen patlama yaklaşık 40 kilometre uzaklıktaki yerleşim alanlarındaki ev ve işyerlerinde sarsıntıya sebep oldu. Şiddetli yangın nedeniyle bölgeye sevk edilen itfaiye araçları yangına müdahale edemedi.

 Borulardaki gazın bitmesiyle birlikte yangına itfaiyenin müdahale edebileceğini belirten Ağrı Valisi Halil İbrahim Akpınar, bunun PKK tarafından sabotaj edildiğini söyledi. Aynı hat üzerine terör örgütü PKK'nın daha önce de eylem ve girişimde bulunduğunu hatırlatan Vali Akpınar, "Şiddetli bir yangın var. Hiçbir müdahale edemiyoruz. 

Türkiye'deki kontrol vanalarını kapattık. Tahmini olarak 3 saat sonra yangına itfaiye ekiplerimiz müdahale ederek soğutma çalışması yapacak. Doğalgaz boru hattı PKK'nın sabotajı sonucu patladı. Örgütün eylemin nasıl gerçekleştiğini bilemiyoruz. Çünkü yangının en fazla 3 kilometre yakınına gidebiliyoruz. Çevrede güvenlik önlemi alındı. Jandarma saldırganların yakalanması için operasyon başlattı. Bölgede geniş çaplı arama ve tarama faaliyetleri devam ediyor" dedi.

Patlama Hakkında Gelen İlk Gelişme Şöyleydi:

Taşlıçay İlçesi yakınlarında doğalgaz boru hattının patlaması sonucu yangın çıktı. Ölen ya da yaralanın olmadığı yangına müdahale edilemiyor. 

Edinilen bilgiye göre, akşam saatlerinde Taşlıçay İlçesi'ne bağlı Geçitveren Köyü yakınlarında bilinmeyen sebepten dolayı çıkan yangın Ağrı'da paniğe yol açtı. Yangını görmek isteyen yüzlerce Ağrılı olay yerine koşarken, Ağrı Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri araçları yangını izlemekle yetindi. Yangına müdahale yapılamazken, alevler ise çevrenin tamamen beyaza bürünmesine sebep oldu. Hortum şekline bürünen ve çevreye parçacıklar saçan doğalgaz boru hattının söndürülmesi için çevre illerden itfaiye ekipleri bölgeye çağrılırken, bir çok kişi de yangını uzaktan izledi. İran yolu üzerinde bulunan yol güzergahında Doğubayazıt bölgesinden araçlar gelmeye devam ederken, Ağrı çevresinden trafiğe bir süre ara verildi.


IŞIĞI YAKINDAN GÖRMEK İÇİN VATANDAŞLAR YÜKSEK KESİMLERE ÇIKTI
Ağrı'nın Taşlıçay İlçesi, Geçitveren Köyü sınırları içinden geçen ve BOTAŞ'a ait doğalgaz boru hattında henüz belirlenemeyen bir sebeple meydana gelen patlamanın ardından çıkan yangının ışıkları, 100 kilometre uzaklıktaki Van'ın Erciş İlçesi'nden de görünüyor. 

Erciş İlçesi'nde vatandaşlar, gök yüzündeki kızıl ışığı yakından görmek için yüksek kesimlere akın etti. İlçenin kuzey semasında görünen ışığa önce bir anlam veremeyen vatandaşlar, daha sonra kendi aralarında farklı yorumları öne sürdüler. Van Yolu Mahallesi'nde oturan Mehmet Kendir isimli vatandaş, ışığı evinden gördüğünü, aydınlatma ışığı ya da göktaşı zannederek, yakından görmek için de yüksek kesimlere çıktıklarını söyledi. Daha sonra, Taşlıçay İlçesi'nde doğalgaz boru hattının patladığının öğrenilmesi üzerine vatandaşlar evlerinin yolunu tuttu. 
iha
Yayın Tarihi : 20 Ağustos 2006 Pazar 00:07:50
Güncelleme :20 Ağustos 2006 Pazar 06:03:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?