23
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Doğan: Ermeni Patriği ile kardeş olduğum yalan

Ankara - Eski Diyanet İşleri Başkanı Lütfi Doğan, Eski Ermeni Patriği Şinork Kalustyan ile kardeş olduğu iddialarının "gerçek dışı ve tamamen yalan" olduğunu belirterek, bu iddiaların yer aldığı iki yayın organı hakkında yasal yollara başvuracağını bildirdi.

İslami İlimleri Araştırma ve Yayma Vakfı'nda (İSİLAY) düzenlendiği basın toplantısında, hakkındaki iddialara yanıt veren Doğan, Eski Ermeni Patriği Kalustyan'ı tanımadığını ve herhangi bir akrabalık ilişkisinin olmadığını belirtti.

Doğan, ailesinin soy kütüğüne ilişkin bilgilerin yer aldığı "vukuatlı nüfus kağıdını" gazetecilere göstererek şöyle konuştu:

"Ben 1930'da Gümüşhane ili, Kelkit İlçesi, Salyazı Köyü'nde doğdum. Babamın adı Mehmet Fehmi Doğan, annemin adı Pullu Doğan'dır. 1928 yılında evlenen anne ve babamın 5 çocuğu olmuştur. Bunların en büyüğü benim. Bu 5 kardeşin dışında başka hiçbir kardeşimiz de yoktur"

Bu bilgileri, söz konusu derginin muhabirine de aktardığını savunan Doğan, "Buna rağmen gerçeklerden sapıldığını, hakkımda gerçek dışı, hayal ürünü haberlere yer verildiğini gördüm" diye konuştu.


AA
Yayın Tarihi : 13 Eylül 2005 Salı 14:33:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?