22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Doğan'ın cenazesi alınırken olaylar çıktı

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'nde dün hayatını kaybeden eski DEP milletvekili Orhan Doğan'ın cenazesinin alındığı sırada, hastane önünde toplanıp yasa dışı sloganlar atan grupla polis arasında arbede yaşandı.

Polis ekipleri, bu sabah cenazenin alınacağı Araştırma Hastanesi bahçesi ve çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldı. Saat 08.30 sıralarında hastane morgundan alınan cenaze, Diyararbakır Büyükşehir Belediyesi'ne ait cenaze aracına konuldu. Bu sırada çevrede toplanan grup, saygı duruşunda bulundu.

Daha sonra Kazım Karabekir Caddesi'ne çıkan cenaze aracının önünde yürüyen gurup, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan lehine sloganlar atmaya başladı. Grubu takip eden polis ekiplerinin uyarılarına rağmen sloganların sürmesi üzerine kısa süreli arbede yaşandı. Daha sonra polis, grup üzerine göz yaşartıcı bomba attı. Grubun taşla karşılık vermesi üzerine havaya uyarı ateşi açan polis, kalabalığı dağıtmaya çalıştı.

Bu arada, atılan gazdan çok sayıda gösterici ve gazeteci etkilendi. Kazım Karabekir Caddesi üzerinden şehir merkezine doğru yürüyen gurup ara sokaklara dağılırken, cenaze Şırnak'ın Cizre ilçesine doğru yola çıktı.

iha
Yayın Tarihi : 30 Haziran 2007 Cumartesi 12:01:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?