22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Doğan'ın durumu iyiye gidiyor

Eski Demokratik Toplum Partisi (DTP) Genel Başkanı Ahmet Türk, “Doğubayazıt'ta geçirdiği kalp krizinin ardından Van'a getirilen eski milletvekili Orhan Doğan'ın durumunda düne göre daha olumlu ve umut verici gelişmeler olduğunu izliyoruz” dedi.


Türk, Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde, Doğubayazıt Kültür, Sanat ve Turizm Festivali'ne katılan ve geçirdiği kalp krizinin ardından Van'da Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesinde tedavi altına alınan, kapatılan DEP'in eski milletvekili Orhan Doğan'ı ziyaret etti.

Eski DTP Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ile Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Servisine giden Türk, doktorlardan Doğan'ın sağlık durumuyla ilgili bilgi aldı.

Görüşmenin ardından gazetecilere açıklama yapan Ahmet Türk, hastaya gösterilen ilgiden dolayı hastane personeline teşekkür etti.

Doğan'ın kalp ve damar fonksiyonlarında gelişme gözlendiğini ifade eden Türk, bunun umut verici olduğunu kaydetti.

Türk, “Tabii ki sonuç olarak tehlikenin tamamen ortadan kalktığını söyleyemeyiz. Ancak düne göre daha olumlu ve umut verici gelişmeler olduğunu izliyoruz. Bu, bir sıkıntı olmadığı anlamına gelmemektedir. Her zaman bir tehlike olabilir” diye konuştu.

Dün basında Orhan Doğan'ın beyinin ölümünün gerçekleştiği yönünde çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını dile getiren Türk, bu haberin kendilerinde ve Doğan'ın ailesinde üzüntüye yol açtığını söyledi.

Türk, “Doktorlar hastayı izliyor. Herkesin hastamız için dua etmesini istiyoruz” dedi.

Bir gazetecinin, Orhan Doğan'ın durumunun iyileşmesinin ardından başka yere sevk edileceği yönündeki sorusu üzerine de Ahmet Türk, doktorların bu konuyla ilgili gerekli kararı vereceğini, hastanın sevk edilmesi için gerekli tedbirlerin alındığını, bir risk olmaması ve ve nakil imkanlarının oluşması durumunda hastanın sevk edilebileceğini kaydetti.

Açıklamanın ardından, Türk ve beraberindekiler, hastanenin bahçesinde Doğan'ın ailesiyle görüştü.

ÖNCEKİ HABER

Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Mustafa Tuncer, Doğubayazıt'ta geçirdiği kalp krizinin ardından Van'a getirilen eski milletvekili Orhan Doğan'ın, kritik durumunun devam ettiğini söyledi.


Tuncer, Orhan Doğan'ın tansiyon ve nabzında iyileşme gözlendiğini ancak bilincinin halen kapalı olduğunu kaydetti.

"Hastanın kritik durumu devam ediyor" diyen Tuncer, gerekli tedavinin devam ettiğini bildirdi.

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde, Doğubayazıt Kültür, Sanat ve Turizm Festivali'ne katılan, kapatılan DEP'in eski milletvekili Orhan Doğan, geçirdiği kalp krizi sonucu Iğdır Devlet Hastanesi'ne kaldırılmış, burada yapılan ilk müdahalenin ardından Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'ne sevk edilmişti.

A.A.
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2007 Salı 13:24:56
Güncelleme :26 Haziran 2007 Salı 13:26:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?