19
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Doğu'da kuş gribi endişesi

Ağrı'nın Doğubeyazıt İlçesi'nden kuş gribi şüphesiyle 2 kişinin daha Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alınmasıyla hasta sayısı 6'ya çıktı.


Koçkıran ve Sarıgül mahallelerinde ortaya çıkan kuş gribi şüphesinin ardından Van'a sevk edilen hastaların sayısı 6'ya çıktı. Dün akşam yüksek ateş, öksürük, halsizlik ve ağızda kanama şikayetleriyle Ağrı'dan Van YYÜ Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'ne sevk edilen Fatma (15), Hülya (11) Ali Hasan ve Muhammet (14) Koçyiğit isimli kardeşlerin ardından bugün de Semra Topçu (35) ve Yusuf Tunç (5), aynı şikayetle Van'a sevk edildi. Ağrı İl Sağlık Müdürü Ahmet Akkuş, hastaları rahatsızlıkları 3 gündür sürenler, antiviral ve gribal tedavi görenler ile 3 günden fazla rahatsız olanlar şeklinde 3 grup halinde değerlendirdiklerini ifade etti.

Doğubeyazıt Kaymakamı A. Rauf Ulusoy ise yaptığı açıklamada, 4 çocuğun kuş gribi şüphesiyle Van'da tedavi altına alınmasından sonra ilçeye kümes hayvanlarının giriş-çıkışını yasakladıklarını söyledi. İlçede tavuk çiftliği olmadığını, görülen kuş gribi vakasının vatandaşların evlerinde besledikleri kümes hayvanlarından kaynaklandığını ifade eden Kaymakam Ulusoy, "Bu nedende çevre il ve ilçelerden Doğubeyazıt'a kümes hayvanı giriş-çıkışı yasaklandı. Belirlenen noktalar jandarma tarafından denetim altına alınmıştır" dedi.

.
Yayın Tarihi : 1 Ocak 2006 Pazar 14:09:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?