22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Doğu'da su boruları dondu

Doğu Anadolu Bölgesi'nde soğuk hava etkisini sürdürürken, bazı illerde su boruları ve sayaçları dondu.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, bölge illerinde dün gece en düşük hava sıcaklıkları sıfırın altında olmak üzere Ağrı'da 25, Erzurum ve Kars'ta 22, Iğdır ve Ardahan'da 21, Erzincan'da 9 derece kaydedildi.
Söz konusu illerde bugünkü hava sıcaklıklarının yine sıfırın altında olmak üzere Erzurum'da 12, Ağrı'da 11, Kars'ta 9, Iğdır'da 6, Erzincan'da 5 derece olacağı bildirildi.

Bölge illerinde kar kalınlıkları Ağrı'da 22, Erzurum'da 13, Iğdır'da 10, Ağrı'da 9, Kars'ta 5, Palandöken'de ise 45 santimetre olarak ölçüldü. Bölge illerinde özellikle gece etkili olan soğuk hava yüzünden, 'Doğu'nun Çukurovası' olarak bilinen Iğdır'da bazı ev ve iş yerlerindeki su boru ve sayaçlarının donduğu öğrenildi. Iğdır İtfaiye Müdürü Akif Günde, boru ve sayaçların çok iyi sarılmasını ve açıkta boru bırakılmaması gerektiğini söyledi.

Bu derece soğuk havaya pek alışık olmayan Iğdırlı vatandaşlar, “Eskiden soba ve kaloriferleri öğleden sonra yakardık, şimdi sabah erken saatlerde yakıyoruz. Böyle giderse tedarik ettiğimiz yakacağımız şimdiden bitecek” dediler. Bu arada, kent merkezleri ve şehirlerarası yollardaki buzlanmalar nedeniyle de sürücüler uyarıldı.



A.A
Yayın Tarihi : 3 Ocak 2007 Çarşamba 12:49:08
Güncelleme :3 Ocak 2007 Çarşamba 12:53:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?