28
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Dolandırıcı sahte üsteğmen aranıyor

Nişanlısının 14 bin YTL’sini ve 20 kişinin 3 bin 250’şer YTL’sini THY’de iş bulma vaadiyle alıp kaçan sahte üsteğmen için, 148 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Kendisini “deniz üsteğmen” olarak tanıtarak tanıştığı Hacer Yılmazer’i evlenme vaadiyle kandırıp 14 bin YTL’sini dolandırdığı iddia edilen Aytaç Çağlayan’ın (28) yargılanmasına başlandı.

Genç kızın 20 arkadaşından da iş bulma vaadiyle 3 bin 250’şer YTL topladığı iddiasıyla Çağlayan hakkında “dolandırıcılık”, “unvan gaspı ve üniforma giymek” suçlarından 148 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. İstanbul 4. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya Yılmazer’le birlikte 13 şikayetçi katıldı.

Çağlayan’ın, Deniz Kuvvetleri’nde istihbaratta çalıştığını ve Koramiral Üstün Türkoğlu’na bağlı olarak gizli işlerde çalıştığını anlatmaya başladığını belirten Yılmazer, “Aytaç, THY Daire Başkanı Gökhan Seyfioğlu’nu tanıdığını ve yer hizmetleri için personel alınacağını ve kişi başı 3 bin 250 YTL yatırmaları gerektiğini söyledi. Arkadaşlarım Aytaç’ın annesinin hesabına ve benim hesabıma bu paraları yatırdı” dedi. Onlara Adnan Menderes Havaalanı’nda işe alınacaklarını söylemiş. İzmir’de otellere yerleştiler. Masraflarını THY’nin ödeyeceğini söylemiş. Çağlayan, Genel Müdür Zeki Çukur’la bile görüşmüş. Ama işe giren olmadı” dedi.

Hesapları kontrol ettiğinde paraların Çağlayan’ın ailesinin hesaplarına aktarıldığını gördüğünü belirten Yılmazer, “Hesap dökümlerini gösterdiğimde bana, ’Türk ordusunun şerefli bir subayıyım. Mağduriyetlerini gidereceğim’dedi. Aynı gün telefon geldi, dışarı çıktı ve kayıplara karıştı” dedi. İstanbul Cumhuriyet Savcılığı Aytaç Çağlayan hakkında yakalama emri çıkartılmasına karar vererek duruşmayı erteledi.

HESABIMDAN 14 BİN YTL GİTTİ 

14 bin YTL’yi beyaz eşya ve gelinlik için harcadığını belirten Hacer Yılmazer, Çağlayan’ın güven kazanmak için kendisine otomobil aldığını ancak bir süre sonra annesinin kanser olduğunu söylerek aracı sattığını söyledi.



Gönül KARAKUŞ/vatan
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2006 Cuma 18:42:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?