22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Dolandırıcılar para çekerken yakalandı

İstanbul'da bir iş adamının internet hesabının şifresini elde ederek yaklaşık 50 bin YTL'sini başka hesaplara havale yapan ve 10 bin YTL'sini çeken 4 kişi, paranın kalan kısmını İzmir'de bir banka şubesinden çekmek isterken yakalandı. 

Alınan bilgiye göre, İstanbul'da bir banka şubesinde hesabı bulunan inşaat firması sahibi M.U'nun 50 bin 700 YTL'si, başka hesaplara havale yapıldığı görüldü. Banka yetkililerinin durumu bildirdiği M.U'nun ''parayı kendisinin havale yapmadığını'' söylemesi üzerine yapılan araştırmada, iş adamının parasının bir kısmının İzmir'in Aliağa ilçesinde A.E'ye ait banka hesabına, kalan kısmının da Muğla'nın Bodrum ilçesinde M.A'ya ait hesaba havale yapıldığı belirlendi. Bu arada, M.A'ya ait hesabın sahte kimlikle açıldığı tespit edildi. 

Banka yetkilileri ve M.U'nun şikayeti üzerine, İzmir Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, M.U'nun parasının aktarıldığı hesaplardaki 10 bin YTL'nin İzmir'in Alsancak semtindeki bir banka şubesinden M.D.Z. adlı kişi tarafından sahte kimlikle çekildiğini tespit etti. 

Mali Büro Amirliği dedektiflerinin araştırmasında, iş adamının parasının aktarıldığı A.E. ve M.A'ya ait hesapların ''tampon hesap'' olarak kullanıldığı belirlendi. A.E. ve M.A'nın hesaplarından başka hesaplara ikinci bir transfer yapıldığı, paranın bu hesaplardan bölümler halinde çekildiği tespit edildi. 

Soruşturmayı yürüten İzmir Mali polisi, A.E'nin hesabından başka bir hesaba aktarılan 10 bin 500 YTL'yi İzmir'in Çankaya semtindeki banka şubesinden çekmek isteyen M.D.Z'yi suçüstü yakaladı. 

Polis ekipleri, şebekenin diğer elemanları A.E, S.G. ve N.E'yi, iş adamının parasının kalan kısmını çekmek için İzmir'in Gaziemir ilçesinde ''tampon hesap'' açtırmak isterken yakaladı. 

Emniyet Müdürlüğünde işlemleri tamamlanan 4 zanlı, İzmir Adliyesine sevk edildi.
A.A.
Yayın Tarihi : 21 Ocak 2007 Pazar 17:14:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?