26
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Domuz gribi paniği Bursa'da

Bursa'da Domuz Gribi alarmı

Bir kişi müşahade altına alındı...

Bursa'da rahatsızlığı nedeniyle özel bir hastaneye götürülen 25 yaşlarındaki bir şahıs 'Domuz Gribi' şüphesiyle Bursa Devlet Hastanesi´ne kaldırılarak karantina altına alındı.

Şahıs hastanenin arka bahçesinden içeri sokulurken, 112 Acil Servis ekipleri ve doktorlar özel kıyafetlerle şahsı hastaneye aldı.

Bursa'da gece saat 02:00 sularında özel bir hastaneye rahatsızlığı nedeniyle götürülen 25 yaşlarındaki ismi öğrenilemeyen bir kişi, 'Domuz Gribi' şüphesi üzerine, Bursa Devlet Hastanesi´ne kaldırıldı. Özel donanımlı 112 Acil Servis Ambulansı ile Bursa Devlet Hastanesi'ne getirilen şahıs, özel kıyafetli ve donanımlı sağlık ekipleri tarafıdan hastanenin arka kapısından kendisi için acilen hazırlanan karantina odasına alındı. Şahsın bir süre burada müşahade altında tutularak teşhisin konacağı belirtildi. Şahsın yakını 'Domuz Gribi' şüphesi ile hastaneye getirilen kişinin sadece 'Sıtma' vakası olduğunu söyledi.


Bursa İl Sağlık Müdürü İsmail Hakkı Çelik, Almanya'dan Türkiye'ye tatile gelen bir gurbetçinin ateşlenmesi sebebiyle hastaneye kaldırıldığını belirterek, "Tetkikler yapılıyor. İlk numuneleri alıp İstanbul'a gönderdik. Saat 18.00'de kesin sonucu alacağız. İlk bulgulara göre bakteriyel bir hastalıktan şüpheleniyoruz" dedi.

Bursa Devlet Hastanesinde tedavi altına alınan 25 yaşındaki erkek kişi domuz gribi şüphesiyle müşahade altına alındı.  Hastanede açıklama yapan İl Sağlık Müdürü İsmail Hakkı Çelik, ''Var da demem yok da demem. Bir saat içinde açıklama yapacağız. Resmi bilgileri vereceğiz. Problem yok, canınızı sıkmayın. Vali beyle konuşayım, açıklama yapacağız. Klinik şüpheler var. Millet de infial uyanmasını istemiyoruz. Rutin üzerimize düşen görevi tıbbı ve bilimsel şeylerin ışığında yapıyoruz. Şu anda öyle bir vakamız yok. Şüpheli vaka olarak değerlendirilebilir" dedi.

İl Sağlık Müdürlüğü'nde basın toplantısı yapan İsmail Hakkı Çelik, şüpheli kişinin 10 Mayıs'ta Almanya'dan Türkiye'ye giriş yapan 25 yaşındaki erkek kişi olduğunu belirterek, "13 Mayısta belirtiler ortaya çıktı. Önce özel bir hastaneye gitmiş. Durumu ağırlaşınca Bursa Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Kan tahlili yapıldı. Tahliller istanbula gönderildi. Bu akşam 18' de sonuç belli olacak. İlk bulgulara göre domuz gribini düşünmüyoruz. Başka bakteriyel bir hastalıktan şüpheleniyoruz. Eşi ve çocuklarının tahlilleri temiz çıktı" dedi.


 

Milliyet
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2009 Cuma 10:51:37
Güncelleme :15 Mayıs 2009 Cuma 11:15:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?