26
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Donmak üzereyken bulundular

Kaybolan 18 dağcı donmak üzereyken bulundu

Sakarya'nın Pamukova ilçesine dağ yürüyüşü (trekking) yapmak amacıyla gelen 1'i yabancı 18 amatör dağcı, yollarını şaşırınca kayboldu. Dağda 20 saat kalan ve donma tehlikesi geçiren dağcılar sivil savunma ve jandarma ekiplerince kurtarıldı.



İstanbul'dan Sakarya'ya gelen Rota Dağ Spor Kulübü üyesi 18 dağcı, önceki gün yürüyüş yapmak üzere Pamukova ilçesi Kazımiye köyü mevkiine çıktı. Amatör dağcılar akşam saatlerinde karın yolları kapatması sebebiyle kayboldu. Kendi imkanlarıyla yolu bulmaya çalışan dağcılar, başarılı olamayınca jandarmayı arayarak yardım istedi.

Sakarya Sivil Savunma Müdürlüğü Arama Kurtarma Birliği ile jandarma, dağcıları bulmak için çalışma başlattı. Ekipler, Pamukova Belediyesi'ne ait kepçelerle bölgeye ulaşabildi. Saat 01.00'de başlayan arama çalışmaları sabaha karşı 06.00'da sonuçlandı. Donmak üzereyken bulunan 3'ü kadın 5 dağcı Pamukova Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Acil serviste elektrikli soba ve battaniyelerle ısıtılmaya çalışılan dağcılar, tedavilerinin ardından taburcu edildi.

Yürüyüşçüleri bitkin halde bulduklarını ifade eden Pamukova Belediye Başkanı Feridun Turan, "Ellerindeki haritaya göre yön bulmaya çalışırken bir geçidi atlamışlar. Bu nedenle kaybolup ormanlık alanda saatlerce kurt, çakal sesleri arasında dolaşıp durmuşlar." dedi. Karın yolu kapaması sebebiyle kaybolduklarını anlatan Ümran Birdoğdu ise şunları söyledi: "Pamukova'ya yaz kış geliyoruz ama kar sebebiyle yanlış yolda olduğumuzu geç fark ettik. 20 saatin sonun da ayak parmaklarımı hisset mez oldum."

Zaman
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2009 Salı 07:41:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?