16
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Dönüş çilesi başladı

Kurban Bayramı tatili sona ererken dönüş trafiğinde yoğunluk başladı. Öğleden sonra ve akşam saatlerinde kara ve deniz ulaşımında büyük bir yoğunluk gözlenmeye başlandı.

Yetkililer İstanbul'a dönüş yolunda trafikte daha çok yoğunluk beklerken sürücülere uyarılarda bulundu. İstanbul'u Anadolu'ya bağlayan köprü konumundaki Kocaeli'nde TEM ve D-100 karayolunda önlemler artırıldı.

Karayolları ve bölge trafik ekipleri TEM karayolunun İzmir ve Bursa istikametinden gelen araçlarla kesişme noktası olan İzmit'teki Kandıra turnikelerinin bulunduğu alanda da bir dizi önlem aldı. D-100 karayolunun İzmit kent içi trafiğinin de sıkışmaması için, Bursa istikametinden İstanbul'a gidecek olan araç sürücülerinin kent içine girmemeleri, Gölcük yolunu takiben direkt Kandıra turnikelerinden TEM'e giriş yapmaları isteniyor.

Karayolları yetkilileri, sürücülerin TEM turnikelerindeki ücretsiz geçişin bugün saat 05.00'da sona ereceğinin dikkate almasını istedi. İDO'da da Yalova-Topçular ile Gebze-Eskihisar feribot iskelelerinde dönüş yolu başladı.. Hatlarda 11 feribot karşılıklı sefer yapacak. İstanbul Deniz Otobüsleri İşletmeleri Genel Müdürü Ahmet Paksoy, deniz ulaşımında önlem aldıklarını ve ek seferler düzenlediklerini belirtti.

DÖNÜŞ YOĞUNLUĞU

Kurban Bayramı tatilinin sona ermesiyle birlikte tatilcilerin dönüşe geçmesi, trafik yoğunluğunu artırdı. 4 günlük bayram tatilinin sona ermesiyle öğle saatlerinden itibaren TEM otoyolunun Sakarya-İzmit arasında kalan kesiminde yoğunluk yaşandı. TEM'in Sapanca kesiminde üç şerit de tamamen dolarken, araçlar ilerlemekte zorluk çekti. Yoğunluk nedeniyle zaman zaman maddi hasarlı kazalar oldu. Trafik polisleri de yolda güvenlik önlemlerini artırdı.

AA / iha
Yayın Tarihi : 23 Aralık 2007 Pazar 16:50:31
Güncelleme :23 Aralık 2007 Pazar 16:52:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?