22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

'Donuyoruz' telefonu hayat kurtardı

Uludağ’dan, teleferik seferlerinin yapıldığı 6 kilometre uzaklıktaki Sarıalan’a kestirme yoldan gitmek isterken kaybolan 25 yaşındaki Sinan Yıldız ile aynı yaştaki arkadaşı hemşire Duygu Keskin cep telefonundan gönderdikleri yardım çığlığı sayesinde kurtarıldı.

Uludağ’a gezmeye giden Sinan Yıldız ile hemşire arkadaşı Duygu Keskin’in, teleferik seferlerinin yapıldığı 6 kilometre uzaklıktaki Sarıalan’a kestirmeden gitmek için ormanlık alana girdi. Bir süre yürüyen ve daha sonra yönlerini kaybeden iki arkadaş, cep telefonlarından ’156 Alo Jandarma’ hattını arayıp "Ayı Çeşmesi mevkisindeki ormanlık alanda kaybolduk. Ayakkabılarımı kaybettim. 

Ayaklarım soğuktan morardı. Donmak üzereyiz" diyerek yardım istedi. Kendileriyle cep telefonu aracılığı ile iletişim kuran Uludağ Jandarma Arama ve Kurtarma Timi görevlileri, kaybolan iki genci 1.5 saat süren aramadan sonra buldu. Sağlık durumları iyi olan Yıldız ve Keskin, Uludağ’daki Jandarma Bölük Komutanlığı’nda ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı.
Hürriyet
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2007 Pazartesi 06:50:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?