19
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Dosya yeniden açıldı!

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 1993 yılında, uçağının düşmesi sonucu yaşamını yitiren eski Jandarma Genel Komutanı Eşref Bitlis'in ölümüne ilişkin soruşturma başlattı.

Alınan bilgiye göre, Başsavcılık, Eşref Bitlis'in ölümüyle ilgili, son günlerde basında yer alan bir takım haberler üzerine harekete geçti.

Söz konusu haberleri ihbar kabul eden Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, resen soruşturma başlattı.

Terör ve organize suçlara ilişkin soruşturmalara bakmakla görevli Başsavcıvekilliğince gerçekleştirilecek soruşturma çerçevesinde, ilk olarak, Bitlis'in yaşamını yitirdiği uçak kazasına ilişkin soruşturma yürüten ve takipsizlik kararı veren Genelkurmay Başkanlığı Askeri Savcılığından, soruşturma dosyasının bir örneği istenecek.

Cumhuriyet Savcısı Hüseyin Görüşen'in yürüteceği soruşturma kapsamında, önümüzdeki günlerde bir takım kişilerin ifadelerine de başvurulabileceği öğrenildi.

.
Yayın Tarihi : 30 Eylül 2010 Perşembe 13:06:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
jandarma27 IP: 178.233.35.xxx Tarih : 1.10.2010 23:41:31

Güzel yurdumun okumuş  alim hakimi savcısı yargılama  sürecindeki kişileri  nasıl bir  sistem bu  bir olay var araştırıyorsunuz  neticeye bağlamadan rafa kaldırıyorsunuz faiili meçhul veya  sonra bakarız  diye temcit  pilavı  gibi kızdır ye  misali şimdi yeniden dosya  açılıyor  peki  olayın yönünü  deyiştiren tanıkmı var ip ucumu var  o da  yok varsayımla biraz daha oyalanacak  sonra  rafdaki yerini alacak  yine Bu devletin gidişatına  yön veren kişilerin şüpheli ölümleri  mutlaka  aydınlatılmadan nasıl rafa  kalkar bilgimizmi  yok  gücümüzmü  yok yeterli ekipmanımızmı  yok hiçmi bu memlekette Alim kişi  yok çözecek .dünyada  bizim kullandıgımız  cihazlar  jandarma kriminal daire başkanlığı  göz bebeyimiz ama sadece bu kurumla bitmiyor  asıl  yön verecek  hakimlerimiz  dir bu  tür  olayların en kısa  zamanda  aydınlatılması tek temennimizdir  ..

nOt: Şu an adli makamlardaki  bekleyen  dosyaları  Gece gündüz tüm hakımler sonuca bağlamaya  çalışsalar yanılmıyor isem en az 5  yıl  sürer peki bu arada  biriken yeni olaylar ne olacak diye  sormayın orasınıda  siz  hesaplayın Saylılarımla