28
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

DSP'lilerin GATA önünde bekleyişi

Eski Başbakan Bülent Ecevit'in vefatının ardından, DSP'lilerin Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nin (GATA) önündeki barakada bekleyişi sürüyor. 

Ecevit'in ölüm haberinin alındığı ilk saatlerde GATA'nın önünde büyük bir kalabalık oluşturan partililer, saatin ilerlemesi ve soğuk hava nedeniyle DSP ilçe örgütlerine geçtiler. 

Bülent Ecevit'in hastaneye yatmasının ardından GATA önünde kurulan barakada, DSP Genel Başkan Yardımcısı Hasan Macit, Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Erçelebi ile bazı partililerin üzgün bekleyişleri sürüyor. Zaman zaman Ecevit ile ilgili anılarını anlatan bazı partililerin, gözyaşlarına hakim olamadıkları görüldü. 

Hasan Macit, ölüm haberinin ardından tüm il ve ilçe örgütleriyle temasa geçildiğini ve tüm parti binalarının açılmasını istediklerini söyledi.Bu arada, Ecevit'in hastaneye yatışının ardından hastane önünde açılan deftere, bu kez de başsağlığı mesajları yazılmaya başlandı. 

Deftere duygularını aktaran, Turgay Uygur adlı bir partili Ecevit'i 18 yaşında tanıdığını belirterek, ''Umudumuzdun Ecevit, umutlarımız senin özlemlerinle yeşerecek'' diye yazdı. 

Saadettin Şenol adlı bir vatandaş da, ''MHP sempatizanı olmama rağmen sizin çizdiğiniz bu yolu örnek alarak yaşantımı sürdüreceğime söz veriyor'' diyerek duygularını deftere aktardı. 

Murat Ulusam da deftere, ''Türk halkının başı sağolsun bir yıldız kaydı. Allah gani gani rahmet eylesin'' diye yazdı. 

Ecevit hastaneye yattığından bu yana umutlu bekleyişlerini hiç kaybetmediklerini belirten Kenan Sönmez de, ''İlkelerinizi sonsuza kadar yaşatacağıma ant içerim'' diyerek duygularını dile getirdi. 

Kalabalığın artması üzerine bazı seyyar satıcılar da baraka etrafına tezgah açtı.
Sabah
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2006 Pazartesi 07:53:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?