16
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

DTP Kars İl Başkanı'na hapis

'Genelkurmay terör örgütü kontrgerillayı saklamakla suç işledi'” ifadesi 5 ay hapis cezasına mahkum etti.

DTP Kars İl Başkanı Mahmut Alınak, TCK 301.maddeden ikinci mahkumiyetini aldı. Daha önce Genelkurmay ve TBMM’yi aşağılamak ve küçük düşürmekten 10 ay hapis cesazı alan Alınak, “Genelkurmay terör örgütü kontrgerillayı saklamakla suç işledi” ifadesi nedeniyle 5 ay hapis cezası aldı.

İstanbul 2.Asliye Ceza Mahkemesi, 18 Ocak 2006’da yaptığı “Genelkurmay terör örgütü kontrgerillayı saklamakla suç işledi” açıklaması üzerine Genelkurmay Başkanlığı’nın yaptığı suç duyurusunu görüşerek karara bağladı. Mahkeme, TCK 301.maddeden Alınak’ı 6 ay hapis cezası verirken takdiri indirim hakkını kullanarak cezayı 5 aya düşürdü.

301’DEN 10 AY CEZA ALMIŞTI 

Alınak daha önce de yine 301.maddeden Ardahan Asliye Ceza Mahkemesi tarafından 10 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Mahmut Alınak, Ardahan İl Binası açılışında yaptığı konuşmada TBMM ve Genelkurmay’ı aşağılamak ve küçük düşürmekle suçlanmıştı.

“TÜRKİYE’DE MUHALİFLER İÇİN DÜŞÜNCE ÖZGÜRLÜĞÜ YOK” 

Alınak konuyla ilgili açıklamasında, “Bu kararla Türkiye’de muhalifler için demokrasi ve düşünce özgürlüğünün olmadığı bir kez daha tescil edildi. Artık anlaşıldı ki Türkiye’de muhaliflerin sadece cezaevine girme özgürlüğü vardır” dedi. Alınak, düşüncelerini ifade ettiği için hakkında açılan 19 soruşturmanın ikisinin cezayla sonuçlandığını ifade etti.
Vatan İnternet / ANKA
Yayın Tarihi : 11 Mayıs 2007 Cuma 13:43:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Tayfun Yıldırım IP: 88.254.69.xxx Tarih : 11.05.2007 19:18:05
Neyin muhalifliğinden bahsediyorsun Alınak?Emperyalizmin uşaklığını yapmak muhaliflik mi?Senin düşüncen mi var ki muhalif olabilsin,sen ve senin gibiler köleleşmeye uşaklık yapmaya alışmışsınız,önünüze atılan ...için masum kürt halkını kullanıyorsunuz,uzaktan kumanda konuşmak muhaliflik değildir,sen bu memlekette ekmek yemiyormusun?Milletvekili seçilmedin mi?Bölücülük-Ülkeyi savaşa sürüklemek-topraklarımızın bir kısmını yabancılara peşkeşçekmeye çalışmak-bu Ülke gençlerini bir birine düşürmek muhaliflik değil ...Aczık şerefin varsa bu tür söylemlerinden vazgeç...Daha güzel daha paylaşımcı nasıl yaşarız Ülkemizi daha güclü nasıl yapabiliriz düşüncesin de var olabiliyorsan konuş konuşabildigin kadar,hainlik yapmakla eline birşey gecmez bu Ülkeye çok şey borçlusun senin savaşa sürüklemeye çalıştıgın insanlar ekmek bulamazken senin gözün doymayıp peşin de koşuyorsun halen,o silahlar birgün size dönecek Kürt halkı birgün sizin gerçek kimliğinizi çözüp suratınıza tükürecek.