22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

DTP liderlerine hapis cezası

DTP Genel Başkanı Ahmet Türk ve Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk'a 8 Mart 2006'da Dünya Kadınlar Günü nedeniyle yayınlanan bildiride "Kürtçe ifadeler kullanılması ve Abdullah Öcalan'ın övülmesi" suçlarından 1 yıl 6'şar ay hapis cezası verildi. 

Ankara 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın bugünkü duruşmasında Türk ve Tuğluk'a ceza çıktı. Ahmet Türk ve Aysel Tuğluk 8 Mart 2006 DTP Yalova Kadın Kolları'nın hazırladığı bildiri nedeniyle ceza aldı.

Ahmet Türk ve Aysel Tuğluk'a siyasi partiler yasası 81/C'den 1 yıl, TCK 215'inci maddeden ise altışar ay hapis cezası verildi.

Duruşmada söz alan Türk ve Tuğluk'un avukatı Nuri Özmen, iddia makamının iddialarının çelişkili olduğunu belirterek, "Müvekkillerime potansiyel suçlu muamelesi yapılıyor" dedi. Özmen, gelen başkanın yargılanabilmesi için MYK kararı olması gerektiğine vurgu yaparak bu nedenle MYK karar defterini mahkemeye sunduklarını, orada da görüleceği gibi bu yönde herhangi bir kararın bulunmadığına dikkat çekti.

Özmen, "Bildiri dağıtılmamıştır" diyerek, olayın sadece teşebbüs halinde kaldığına vurgu yaptı. Nuri Özmen, müvekkillerinin ceza alması üzerine yaptığı açıklamada, kararı temyiz edeceklerini söyledi.





anka
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2007 Pazartesi 11:16:22
Güncelleme :26 Şubat 2007 Pazartesi 11:37:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?