16
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

DTP'li Alınak'a 301'den 10 ay hapis

Demokratik Toplum Partisi Kars İl Başkanı Mahmut Alınak, Şemdinli olaylarının ardından yaptığı açıklamaları nedeniyle hapis ceza aldı.

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Kars İl Başkanı Mahmut Alınak, "Şemdinli kontrgerilla cumhuriyetinin tetikçileri tarafından bombalandı" sözleri nedeniyle TCK'nın 301'inci maddesinden 10 ay hapis cezasına çarptırıldı. 

Geçen yıl partisinin Ardahan il binasının açılışında konuşan Alınak, Şemdinli'deki Umut Kitapevi'nin bombalanması konusuna değinerek şu iddialarda bulunmuştu: 

"O tetikçi kontrgerilla cumhuriyetinin tetikçisiydi, tabii ki rejim onu kollayacaktı. Nitekim korudular, koruyarak salıverildiler, Türkiye siyasetini bu kontrgerilla cumhuriyeti şekillendirmektedir. Bu kontrgerilla cumhuriyeti neyi emrediyorsa parlamento onu yapıyor, Genelkurmay onu yapıyor, Cumhurbaşkanlığı onu yapıyor ve Meclis bu yüzden bu kontrgerilla cumhuriyetinin denetiminde bir onay makamıdır." Alınak, bu sözleri nedeniyle Ardahan Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılandı.

'Ceza alan ilk kişi oldum' 

301'den ilk kez kendisinin cezalandırıldığını belirten Alınak, "Bir insanın düşüncesini açıkladığı için ceza alması korkunçtur. Bu bana gözdağıdır. Yargıtay'a başvurduk. Karar onanırsa gidip cezamı çekeceğim" dedi.
Milliyet / DHA
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2007 Pazartesi 07:26:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?