19
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

DTP'li başkanlardan 'kayıp açıklaması' ifadesi

25 Ocak 2006 tarihinde, Serdar Tanış ve Ebubekir Deniz'in kaybolmalarının 5. yıl dönümü dolayısıyla yapılan basın açıklamasında hazır bulundukları iddiasıyla, DTP'li 3 belediye başkanı ve 2 DTP üyesi, Silopi Başsavcılığı'nda ifade verdi.

25 Ocak 2006 tarihinde Halkın Demokrasi Partisi tarafından düzenlenen basın açıklamasında hazır bulunduğu öne sürülen DTP'li başkanlar, Silopi Belediye Başkanı Muhsun Kunur, Cizre Belediye Başkanı Aydın Budak, İdil Belediye Başkanı Resul Sadak ile DTP üyesi ve Şırnak eski DEHAP İl Başkanı İzzet Belge ile DTP Üyesi Sabriye Buruntekin, Silopi Başsavcılığı'nda ifadelerinin alınmalarının ardından, adliye binası önünde basın açıklaması yaptı.

Başkanların ifadelerinin alınmasıyla ilgili kısa bir açıklama yapan Şırnak Belediye Başkanı Ahmet Ertak, "Halkın Demokrasi Partisi Silopi İlçe Başkanı Serdar Tanış ve İlçe Sekreteri Ebubekir Deniz'in akıbetleri hakkında 5 senedir herhangi bir bilgi alınmadığından dolayı, Tanış ve Deniz'in kaybedilişlerinin 5. yıldönümü olan 25 Ocak 2006 tarihinde, demokratik çerçeve içerisinde yapılan basın açıklamasında, orada hazır bulunduklarından dolayı Silopi Başsavcısı, kendilerinin ifadelerini bugün itibarıyla almışlardır. Halkın oylarıyla seçilen ve halkın iradesini temsil eden başkanlarımıza, dolayısıyla bize uygun görülen bu davranışı demokrasiye vurulan bir darbe olarak algılıyoruz. Bu davranışın antidemokratik bir tavır olduğu konusunda kaygılarımızı bildirmek isteriz. Demokrasiye ve sosyal hukuk anlayışına sığmayan bu tür uygulamalar, aynı zamanda kendilerini seçen halka karşı da yapılan bir haksızlıktır" dedi.

.
Yayın Tarihi : 13 Şubat 2006 Pazartesi 23:19:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?