15
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

DTP'li vekilden birlik mesajı

DTP Bitlis Milletvekili Nezir Karabaş, tansiyonu yükselten bazı arkadaşlarının aksine birlik ve beraberlik mesajları verdi.

Türkiye'yi kimsenin bölemeyeceğini belirten Karabaş, "Türk-Kürt kardeştir, bunlar et tırnak gibidir, ayırmaya kalkarsanız canınız acır." dedi.

Nezir Karabaş, Türk, Kürt ve Arapların bu topraklar üzerinde bin yıldır iç içe yaşadığını, evliliklerle aile olan bu milleti hiçbir gücün ayıramayacağını kaydetti. DTP'li vekil, amaçlarının bu bütünlüğü en iyi şekilde korumak ve barış ortamı sağlamak olduğunu vurguladı. DTP'nin kapatılması için açılan davaya temas eden Nezir Karabaş, belli dönemlerde sol, belli dönemlerde sağ partilerin kapatıldığını hatırlattı. Ancak çok geçmeden yeni partilerin kurulduğuna dikkat çe- ken. Karabaş, bu dönemde ise şer güçlerin kendi partilerini kapatmaya çalıştığını öne sürdü; ancak hedeflerine ulaşamayacaklarını savundu.

DTP'li vekil, sınır dışı operasyonun da tek başına sorunları çözmeyeceği görüşünde. Karabaş, bu konuda şu görüşü dile getirdi: "Kaba kuvvetle hiçbir işi düzgün bir şekilde yapamazsınız. Siz birine zarar veriyorsunuz o da size karşılık verir ve iş biraz daha çığırından çıkar. Bunun olmasını istemiyorsanız sevgi ve kardeşlikle yaklaşacaksınız karşınızdakine. Hep beraber el ele vererek hiç kimsenin dedikodularına aldanmayarak burada yaşayan halkımızı barış ve kardeşlik içerisinde yönetmeye bakalım."

Zaman
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2007 Çarşamba 04:53:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
erdogan ünlüsoy IP: 91.113.30.xxx Tarih : 21.11.2007 14:47:29

islam kardesligi erinde de sonun dada galib gelecek ve dis güclerin oyunlari bosa cikacaktir kürdü de türküde bu ülkenin evladi canakkaleden gecemeyenler dep le bu isi deniyorlar ama inancli insanlar bu oyunu bozacaktir lütfen milletvekili bu sözlerini diger arkadaslarina söylesin inananlar kardestir aksini söyleyen kallestir ister kürt olsun ister türk