19
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

DTP'lilerle polis arasında gerginlik

Ankara'ya yapılacak olan yürüyüşe katılmak üzere Siirt'te bir araya gelen Demokratik Toplum Partisi'ne (DTP) üye grup ve polis arasında gerginlik yaşandı. Grubu ablukaya alan polis, kimlik sorgulaması yaptı.

DTP üyesi bir grup, parti binası önünde toplanarak bir basın açıklaması düzenledi. Parti adına basın açıklaması düzenleyen Gökçebağ Belde Belediye Başkanı Seyfettin Aydın, Ankara'da düzenlenecek olan barış ve ateşkes kararı için Ankara'ya yürüyüşe katılacaklarını belirten bir konuşma yaptı.

Aydın'ın açıklama yaptığı esnada burada toplanan yaklaşık 200 kişilik üniversite öğrencisi ve DTP üyeleri, bölücü terör örgütü elebaşı lehine slogan attı. Yapılan basın açıklamasının ardından Siirt Belediyesi DTP'li meclis üyeleri ve yaklaşık 45 kişilik grup Ankara'ya gitti.

Zaman zaman gergin anların yaşandığı olayda polis tedbiri elden bırakmayıp kentin kenar mahallerine özel eğitimli kuvvet sevk etti.
Siirt Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler yasa dışı slogan atan gruba müdahale ederek kimlik sorgulaması yaptı. Toplanan kalabalığın kimlik sorgulamasının ardından grup olaysız bir şekilde dağıldı.
İHA
Yayın Tarihi : 15 Aralık 2006 Cuma 21:13:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ali yılmaz IP: 88.229.194.xxx Tarih : 15.12.2006 23:10:42
Bu vatan hainleri teror örgütü liderini ve teror örgütünü övücü konusmalar yapıyor polis onları seyrediyor ve kanunlar hicbir ise yaramıyor ne bicim bir rahatlık ne bicim bosvermislik.hain terorle mücadele kanunları nerede bu hainler alenen kimseden cekinmeden terorörgütü propagandasını yapıyorlar sempatizanlık yapıyorlar anlam veremyiorum.bizler askerlik yaptık doğuda neden öldük ne icin öldük hala ölen askerlerimiz ne amac icin ölüyorla bunların dağdakilerden ne farkı var bunlarda terorist dağdakilerde terorist.