26
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

DTP’nin adaylarını Öcalan onayladı!

3’ü genel başkan yardımcısı birçok DTP’linin gözaltına alındığı operasyonun detayları belli oldu. 2 yıllık bir teknik takip sonucu yaklaşık 40 bin görüşme kaydının elde edildiği operasyonda, yerel seçimlerde DTP’nin adaylarının Öcalan tarafından onaylanması başta olmak üzere birçok yasadışı eylem ve faaliyetin tespit edildiği öğrenildi.

Önceki gün Diyarbakır’da PKK’nın koordinasyon biriminin faaliyetlerine ve DTP’nin yerel yönetim teşkilatlarına yönelik başlatılan operasyonda dün 1 kişi daha gözaltına alındı. Böylece gözaltına alınanların sayısı 52’ye yükseldi. Diyarbakır merkezli 12 ilde eş zamanlı düzenlenen ve gözaltına alınan, DTP Genel Başkan Yardımcıları Kamuran Yüksek, Bayram Altun, Selma Irmak’ın da aralarında bulunduğu 52 kişinin sorgusuna devam ediliyor. Soruşturma kapsamında 5 kişi de aranıyor.

Öcalan’ın avukatları talimatları aldı

Diyarbakır’da özel yetkili 5 cumhuriyet savcısınca titizlikle yürütülen soruşturma kapsamında, 40 bin adet telefon dinleme kaydının bulunduğu öğrenildi. Edinilen bilgilere göre operasyonun detayları: 2 yıl boyunca teknik takip yapan ekipler, telefon görüşmelerinde PKK’nın yurt içinde yürüttüğü faaliyetlerin talimatının terör örgütünün elebaşı Abdullah Öcalan tarafından verildiğini belirledi. Öcalan talimatları kendisiyle görüşmeye gelen İstanbul’da faaliyet yürüten bir hukuk bürosuna kayıtlı avukatlara iletiyor, bu avukatlar da bilgileri dijital ortamda, terör örgütünün sorumlularından yurt dışındaki Sabri Ok’a bildiriyordu. Ok da bu bilgileri, terör örgütünün Irak’ın kuzeyinde bulunan yöneticilerine iletiyor, örgüt yöneticileri bu bilgiler doğrultusunda kararlar alıyordu.

PKK’nın kararları DTP’ye iletildi

PKK’nın aldığı kararlardan, siyasi partilerle ilgili bölümü DTP’nin Genel Başkan Yardımcısı Kamuran Yüksek’e, sivil toplum kuruluşları ve uluslararası ilişkilerle ilgili bölümü de “Türkiye Meclisi” adlı koordinasyon biriminin sözcülerinden biri olduğu iddiasıyla gözaltına alınan DTP Genel Başkan Yardımcısı Bayram Altun’a iletiliyordu. Altun da kendisine iletilen bu bilgileri, koordinasyon biriminin diğer sözcüleri olan M.T. ve N.Y. aracılığıyla ilgili kişi ve yerlere ulaştırıyordu.

Adaylar İmralı’nın onayına sunuldu

Koordinasyon biriminin, yerel seçimlerde DTP’nin aday belirlemesinde de etkili olduğu tespit edildi. Bölgede, belediye başkanları ile il ve belediye meclis üyelerinin belirlenmesinde, yakınları çatışmalarda ölen, cezaevinde bulunan veya terör örgütü üyesi olan ailelerin oluşturduğu “Değer Aileleri Platformu” da söz sahibiydi. Bu platform adaylarla ilgili “Tutum Belgesi” düzenledi ve bu belge aday belirlemede etkili oldu. Aday isimleri son olarak bir hukuk bürosuna kayıtlı avukatlar aracılığıyla terör örgütü elebaşı Öcalan’a iletildi ve onun onaylamasının ardından adaylıklar kesinleşti.

Ilısu Barajı’na yurt dışında engel lobisi

Terör örgütünün koordinasyon biriminin Mardin’in Dargeçit ilçesine bağlı Ilısu köyünde 5 Ağustos 2006 günü Başbakan Erdoğan tarafından temeli atılan Ilısu Barajı’nın yapılmaması için özellikli yurt dışında faaliyet yürüttüğü de iddialar arasında. Buna göre, DTP Genel Başkan Yardımcısı Altun yurt dışında barajın yapımı için kredi vermeyi düşünen uluslararası şirketlerle görüştü ve bazı ülkeler de bunun üzerine kredi vermekten vazgeçti

Avrupa’dan birime aktarılan paralar

Avrupa Birliği’ndeki bazı parlamenterlerin “Türkiye Meclisi” adı altındaki koordinasyon biriminin alt birimlerinde yer alan kadın ve gençlik kolları sorumlularına davetiye gönderdiği, bu davetiyelerle vize alan kişilerin terör örgütünün yurt dışındaki bazı toplantılarına katıldığının tespit edildiği belirtildi. Ayrıca yurt dışında faaliyet yürüten 2 kişinin bankadaki hesapları aracılığıyla her ay Diyarbakır’daki koordinasyon birimine belirli oranlarda para gönderildiğinin belirlendiği kaydedildi.

Vatan
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2009 Perşembe 16:51:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?