15
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

DTP'ye üç kötü haber

DTP'li Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir hakkında dava üstüne dava açılıyor. Baydemir hakkında açılan son davanın nedeni Yenişehir Belediyesi'nin hizmetlerini denetlediği sırada, gazetecilere yaptığı "Genel bütçeden gerekli yardımı alamıyoruz" açıklaması oldu.


Diyarbakır Cumhuriyet Savcılığı, hazırladığı iddianamede Baydemir'in 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek, aşağılamak' suçunu işlediğini belirterek 4.5 yıl hapis talep etti. İddianamede, "Bölgede son aylarda yaşanan gelişmeler dikkate alındığında sanık Osman Baydemir'in yaptığı bu açıklamaların kamu güvenliği açısından tehlikeye yol açtığı kanaatine varılmıştır" denildi.
Baydemir hakkında önceki gün Roj TV'deki programa katılarak yaptığı bir konuşma ve Londra'da bir panele katılarak yaptığı konuşma nedeniyle toplam 12.5 yıl hapis istemiyle iki dava açılmıştı. Üç gün önce açılan davada da "Diyarbakır bir kaledir, düşmez" sözleri nedeniyle Baydemir için 4.5 yıl hapis istenmişti.

'Aysel Tuğluk'un dokunulmazlığı kalksın'
DTP Milletvekili Aysel Tuğluk'un dokunulmazlığının kaldırılması için Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçti.
Başsavcılık, Tuğluk'un Diyarbakır'da 18 Temmuz'da yaptığı konuşma nedeniyle soruşturma başlattı. Başsavcılık, Tuğluk'un yargılanabilmesi için dokunulmazlığının kaldırılması talebiyle fezleke hazırlayıp Adalet Bakanlığı'na gönderdi. DTP'li vekilin PKK propagandası yaptığı belirtilen fezlekede Tuğluk'un beş yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.


Tuncel koruma istedi
Cezaevindeyken milletvekili seçilen DTP'li Sebahat Tuncel koruma talep etti. Tuncel, "Şahsıma yönelik herhangi bir tehdit yok ama koruma istedim" dedi. Bu talebin kabul edildiği öğrenildi.

'Çok dilli belediye'de karar kesinleşti
Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu, Diyarbakır Sur Beldesi Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş'ın görevden düşürülmesi ve belediye meclisinin feshedilmesi kararına yapılan itirazı reddetti. Böylece Demirbaş'ın görevden düşürülmesi ve belediye meclisinin feshi kararı kesinleşti.


İçişleri Bakanlığı'nın başvurusu üzerine Danıştay 8. Dairesi, 'çok dilli belediyecilik' kararı aldığı gerekçesiyle Demirbaş'ın başkanlığının düşürülmesine ve belediye meclisinin feshine karar vermişti. Yasaya göre, yeni seçim yapılıncaya kadar belediye meclisi görevini, belediye encümeninin memur üyeleri yürütecek. Belediye başkanlığına Diyarbakır Valisi'nce görevlendirme yapılacak.

Ajanslar
Yayın Tarihi : 19 Ekim 2007 Cuma 07:41:17
Güncelleme :19 Ekim 2007 Cuma 11:11:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?