19
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

'Dublör El Kadı'

Yasin El Kadı'nın noterde Türkçe bilen bir dublörle işlem yaptırdığı ortaya çıktı.

2003'te Türkiye'ye giriş yasağı konulan Yasin El Kadı'nın 2004' noterde işlem yaptırmasıyla ilgili soruşturma ilginç sonuçlar verdi: Kadı, süresi 8 yıl geçmiş pasaportla işlem yaptırdı. Notere gelen iki kişi Arap kıyafetli değildi ve Türkçe konuştu. Kızlık soyadını kullanan noter kâtibi, işlemden sonra eşinin soyadını kullanmaya başladı.



El Kadı Türkçe bilen dublör kullanmış

Malvarlığı dondurulan ve Türkiye'ye giriş-çıkış yasağı konan El Kadı'nın noterde Türkçe bilen bir dublörle işlem yaptırdığı belirlendi.

Bakanlar Kurulu kararıyla 2001 yılında malvarlığı dondurulan ve 2003 yılında da Türkiye'ye giriş çıkış yasağı konulan Yasin El Kadı'nın 2004 yılında noterde işlem yapmasıyla ilgili yürütülen soruşturmada işlemlerin süresi 8 yıl geçmiş olan geçersiz bir pasaportla yapıldığı ortaya çıktı. Adalet Bakanlığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında ifadesine başvurulan işlemi yapan noter katibinin imzaları atanların Arap kıyafetli olmadıklarını ve Türkçe bildiklerini söylediği öğrenildi. Soruşturmada El Kadı'nın Ella Prodüksiyon ile Caravan Dış Ticaret adlı şirketlerini devretmesiyle ilgili işlemleri gerçekleştiren İstanbul 35. Noterliği Başkatibi Sibel (Alata) Sevim'in ifadesine başvuruldu.

ARAP KIYAFETLERİ YOKTU 

Yasin El Kadı ile ikinci kişi Muhammet Ömer A. Zubair'i daha önceden tanımadığını söyleyen başkatibin bu kişilerin daha sonra televizyonlarda popüler hale geldiğini söylediği ifade edildi. Başkatibin notere geldiklerinde üzerlerinde Araplara has geleneksel kıyafet olmadığı için şahısları tanıyamadığını, pasaporttaki resimlerinden de hatırlayamadığını söylediği öğrenildi. Öte yandan olay tarihinde El Kadı'nın Türkiye'de bulunup bulunmadığı sorulan Emniyet Genel Müdürlüğü'nün resmi cevabında bir başka skandal daha yaşandığı belirlendi. Emniyet'ten gelen yazıda El Kadı'nın en son olay tarihinden 3 yıl önce 28 Ağustos 2001'de Türkiye'ye giriş yaptığı 31 Ağustos 2001 tarihinde de çıkış yaptığı kaydedildi. Buna göre El Kadı'nın süresi 5 yıl geçmiş pasaportla giriş çıkış yaptığı ortaya çıktı.

İMZA EL KADI'NIN DEĞİL
Soruşturma kapsamında işlemlerde kullanılan imzaların da adli tıpta incelendiği ve El Kadı'ya ait olmadığı ifade edildi.
Sabah
Yayın Tarihi : 4 Kasım 2006 Cumartesi 12:02:15
Güncelleme :4 Kasım 2006 Cumartesi 12:11:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?