19
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Dursun Uyar teslim oldu

Hakkında 2 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan Yimpaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Uyar, Karabük'ün Eskipazar ilçesi Emniyet Müdürlüğü'ne teslim oldu.

Uyar'ın Karabük Adliyesi'ne sevk edileceği öğrenildi.

Yozgat Cumhuriyet Başsavcılığı, geceyarısı Dursun Uyar hakkında yakalama müzekkeresi çıkartmış, Uyar ise müzekkere öncesi tedavi gördüğü hastaneden taburcu olmuştu.

Yakalama müzekkeresi Yozgat Emniyet Müdürlüğü kanalıyla tüm il emniyet müdürlüklerine ve jandarma komutanlıklarına iletildi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü ekipleri, söz konusu müzekkere üzerine Uyar'ın tedavi gördüğü İbn-i Sina Hastanesi Kardiyoloji Bölümü'ne giderek müzekkerenin gereğini yerine getirmek istedi.

Hastaneye giden ekipler, Uyar'ın dün akşam saatlerinde kendi isteğiyle hastaneden taburcu olduğunu tespit etti.

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Klinik İmmünoloji ve Romatoloji Bilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Murat Turgay, Uyar'ın dün akşam saatlerinde taburcu olmak istediğini, kendilerinin de hastayı isteği doğrultusunda gerekli işlemleri yaparak taburcu ettiklerini söyledi.

Dursun Uyar'ın artık kendileriyle bir ilişkisi kalmadığını belirten Turgay, daha önceki açıklamasında, Uyar'ın rahatsızlığı "Takayasu"nun cezaevine girilmesine engel teşkil etmeyeceğini söylemişti.

Dursun Uyar'ın, "Sermaya Piyasası Kanunu'na (SPK) muhalefet ve izinsiz halka arz" suçundan 2 yıllık hapis cezasını Karabük Kapalı Cezaevi'nde çekmesi için avukatları işlemleri başlattı.

Geçtiğimiz haziran ayında cezaevine girmesi gereken Uyar, aldığı 3'er aylık sağlık raporlarıyla iki kez 'infaz ertelemesi'nden yararlanmıştı.

...
Yayın Tarihi : 27 Aralık 2007 Perşembe 11:08:12
Güncelleme :27 Aralık 2007 Perşembe 13:59:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Kontrgerilla IP: 92.226.211.xxx Tarih : 27.12.2007 19:27:15

Nicin benim ülkemde bir avuc mutlu azinlik icin milletimle alay ediliyor ,adam milyarlari dolandirmis milletin inancini istirmar etmis vatan perverligini milliyet perverligini istirmar etmis gelmisler adama ikiyil ceza vermisler bu devletin büyüklügüne ve yargiya güvene en büyük tokattir,nicin holdinmi ne ise el koyulupmallari acik artirmayla satilip elde edilen para magdurlara esit sekilde dagitilmiyor,dagitilmaz tabi cünkü talat karapinarin dedigi gibi herkes bundan nasiplenmis.nicin uzanin mallarina el koyup sattilar bu hüküm zehirlenmis yesil sermaye icin gecerli degilmidir