22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

DYP yöneticisi gözaltında

Ümraniye bir gecekonduda ele geçirilen el bombalarıyla ilgili soruşturma geniş kapsamda sürüyor. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi tarafından yürütülen soruşturma kapsamında dün gece dört kişi daha gözaltına alındı. Gözaltına alınanların üst düzey bürokratlara suikast hazırlığı içinde oldukları iddia edildi.

DYP YÖNETİCİSİ ÇIKTI

Gözaltına alınan isimlerden Mete Yalazangil’in DYP Kadıköy İlçe Genel Sekreteri olduğu öğrenildi.Gözaltındaki bir diğer isim Zeki Yurdakul Çağman’ın ise Muzaffer Tekin’le bağlantısı ortaya çıktı. Şu an cezaevinde tutuklu bulunan Muzaffer Tekin’in arandığı sırada intihar girişimi sonrası kendisini Kadıköy’deki bir hastaneye yetiştiren ve daha sonra ortadan kaybolan şahsın Çağman olduğu sanılıyor.

TETİKÇİLERDEN BİRİ ÇEÇEN

Diğer gözaltına alınan iki şahsın ise üst düzey bürokratlara yönelik suikast planının tetikçileri olduğu öğrenildi. Bakırköy’de bir lokanta işlettikleri belirtilen Çeçen uyruklu Salpir Pebzlevıdze ile Tuncay Hacıbektaşoğlu’nun aynı zamanda Muzaffer Tekin’le bağlantı kurdukları da ortaya çıktı.

ADLİYEYE SEVK EDİLDİLER

Ümraniye'de ele geçirilen bombalarla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve aralarında Güreş Milli Takımı eski masörlerinden olduğu iddia edilen bir kişinin de bulunduğu 4 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne getirilen şüphelilerden birinin tanınmamak için şapka ve güneş gözlüğü takması dikkat çekti. Zanlılar, Cumhuriyet Savcısına ifade verecek.İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi Ümraniye soruşturması kapsamında dört kişiyi daha gözaltına aldı. Gözaltına alınanların içinde DYP Kadıköy İlçe Genel Sekreteri Mete Yalazangil’in olduğu öğrenilirken, çetenin üst düzey bürokratlara suikast hazırlığında oldukları öğrenildi.




Gazeteport
Yayın Tarihi : 27 Ağustos 2007 Pazartesi 10:00:48
Güncelleme :27 Ağustos 2007 Pazartesi 10:21:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?