19
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Ecevit hala komada

GATA’da tedavi görmekte olan eski başbakanlardan Bülent Ecevit’in koma durumunun devam ettiği bildirildi.

GATA’dan saat 10.00 itibariyle yapılan yazılı açıklamada, şöyle denildi:
"Sayın Bülent Ecevit’in koma durumu devam etmektedir. Yaşam destek ünitesine bağlı olarak solunum ve dolaşım fonksiyonları stabil olup, anestezesiyoloji yoğun bakım ünitesinde genel destek tedavi ve bakımı sürdürülmektedir."

HASTANE ÖNÜNDE BEKLEYİŞ

Eski başbakanlardan Bülent Ecevit’in GATA’daki tedavisi sürerken, ülkenin değişik yerlerinden gelen DSP’lilerin hastane önündeki bekleyişi sürüyor..
 
Hastane dışında bekleyenler, kurulan tentelerle güneşten korunmaya çalışırken, zaman zaman parti yetkililerinden Ecevit’in durumu hakkında bilgi alıyor.

Bu arada ziyaretçiler, Ecevit için açılan defterlere de duygu ve düşüncelerini aktarıyorlar. Ecevit’in hastaneye yattığı günden bugüne kadar 10 defterin ziyaretçilerin yazılarıyla dolduğu öğrenildi.

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, GATA’da tedavi altında bulunan eski başbakan Bülent Ecevit’in sağlık durumunun düne göre daha kötü olmadığını belirterek, "Bu bile bir umut bizim için" dedi. Bülent Ecevit’in Danıştaya yapılan saldırıda hayatını kaybeden Mustafa Yücel Özbilgin’in cenaze törenine giderek Türkiye’yi geriye götürmeye çalışanlara karşı mesaj verdiğini anlatan Sezer, "Türkiye geriye götürülemez. Sayın Ecevit, içinde bulunduğu bu durumu aşacak, Türkiye de içinde bulunduğu durumu aşacak" diye konuştu.

ÖZBİLGİN'İN CENAZESİNDEN SONRA FENALAŞTI


Ecevit'in sağlık süreci şöyle işledi: Bülent Ecevit 18 mayıs akşamı hipertansiyon atağı sonucu gelişen konuşma bozukluğu ve sağ kol ve bacakta güçsüzlük şikayeti ile acil servise getirildi.

Tetkikleri yapıldı ve beyin tomografisi çekildi. Solunum sıkıntısının gelişmesi ve hayati fonksiyonlarında gelişebilecek değişiklikler dikkate alınarak, Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı Başkanlığı Yoğun Bakım Ünitesi'ne alınıp solunum cihazına bağlandı.

Çekilen beyin tomografisinde beynin sol tarafında kanama saptandı. Konsültasyonlar sonucu saat 00.15'te ameliyata alındı.

Ameliyatta beynin sol tarafında yaygın kanama izlendi ve biriken kan boşaltıldı. Beynin rahatlaması için ventrikül drenajı da uygulandı. Ameliyat saat 04.30'da tamamlandı.

Beynin toparlanabilmesi ve yeni bir atağın ortaya çıkmasını önlemek amacıyla uyutulmasının devamına karar verildi. Gerek ameliyat sırasında gerekse ameliyat sonrası dönemlerde hayati fonksiyonları yaşam destek ünitesine bağlı bir şekilde stabil seyretti.

Uyutulma işlemi 22 mayıs pazartesi günü saat 06.00'da sonlandırıldı. Saat 13.00'te klinik ve radyolojik yönden tekrar değerlendirme sonucunda daha sağlıklı bir sonuca varabilmek için bir gün sonra tekrar değerlendirilmesine karar verildi.

23 mayıs salı günü saat 10.00'da anestezi etkisinden 28 saat uzaklaştırılmış haldeyken yapılan değerlendirme sonucunda genel durumunda beklenen değişikliklerin oluşmadığı, durumunun ciddiyetini koruduğu ve koma durumunda olduğu saptandı.

Eski başbakanlardan Bülent Ecevit, 18 mayıs perşembe günü geçirdiği beyin kanaması sonucu Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde ameliyat edilmiş, ardından uyutulmuştu.
.
Yayın Tarihi : 24 Mayıs 2006 Çarşamba 11:25:36
Güncelleme :24 Mayıs 2006 Çarşamba 14:55:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?