19
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Ecevit'in durumunda değişiklik yok

Geçirdiği beyin kanaması sonucu, Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde tedavi altında olan eski başbakanlardan Bülent Ecevit'in bir süre daha uyutulmasına karar verildi.

Gülhane Askeri Tıp Akademesi, yapılan konsültasyonun ardından, Ecevit'in sağlık durumuyla ilgili bir açıklama yaptı.

Açıklamada, Ecevitin beyin tomografisinin çekildiği, ek bir patotoloji görülmediği bildirildi. Hayati bulguların stabil olduğu ifade edilen açıklamada, "genel durumu ciddiyetini korumaktadır'' denildi.

Buna göre Ecevit'in, bir süre daha uyutulmasına karar verildi. Bu süre içinde beyninde oluşan ödemin çözülmesi bekleniyor. GATA, Ecevit'in sağlık durumunun ciddiyetini koruduğunu açıkladı.

Eski başbakanlardan Bülent Ecevit, perşembe günü geçirdiği beyin kanaması sonucu GATA'da ameliyat edilmiş, ardından 48 saat boyunca uyutulmuştu.

Ecevit'in hastaneye kaldırıldığı haberini alan çok sayıda partili, çeşitli siyasi parti mensupları ve çok sayıda köşe yazarı hastaneye gelerek Ecevit'in sağlık durumu hakkında bilgi aldı.

Rahşan Ecevit: ''Yorgundu ve üzgündü"

Bülnet Ecevit'in GATA'da tedavisi devam ederken eşi Rahşan Ecevit, sabah saatlerinde hastaneye geldi.

Rahşan Ecevit, eşi Bülent Ecevit'in geçirdiği rahatsızlığa ilişkin, ''yorgundu, üzüntülüydü, sıcak da vardı. İnşallah kısa zamanda atlatıri güçlüdür'' dedi.

Ecevit, Antalya ve İzmir'den gelen ve sabahın erken saatlerinden itibaren GATA önünde bekleyen partililerin sevgi gösterileriyle karşılandı.

Rahşan Ecevit'e sarılıp öpen bazı partililer, 'Türkiye sizinle gurur duyuyor' şeklinde slogan attı.

Ellerinde Türk bayrakları ve Ecevit posterleri, üzerlerinde ise Ecevit'in fotoğraflarının yer aldığı tişörtler bulunan partililer, 'Seni seviyorum Karaoğlan', 'Karaoğlan sen zoru seversin, bunu da aşarsın' 'Dualarımız seninle', Türkiye seninle gurur duyuyor', 'Kıbrıs fatihine geçmiş olsun', 'Laikliğe sıkılan kurşun bizi yıldıramaz' yazılı dövizler taşıyor.

"Danıştay saldırılarından çok etkilendi"

Bülent Ecevit silahlı saldırı sonucu öldürülen Danıştay Üyesi Mustafa Yücel Özbilgin için Kocatepe Camisi'nde düzenlenen cenaze törenine katılmıştı.

DSP Genel Sekreteri Tayfun İşli, Ecevit ile dün birlikte olduklarını belirterek, "gayet iyiydi. Danıştay'da yaşanan son olaylardan sayın Ecevit çok etkilenmişti" dedi.
.
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2006 Pazar 14:04:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
seda IP: 82.82.184.xxx Tarih : 21.05.2006 15:02:44
allah askina yasli ve hasta bir adamin beyin kanamasi kadar ciddi bir hastaligi bile danistay olaylarina baglamak isteyen zihniyete sasmamak mümkün degil.hem o olaylari zaten türkiyenin yükselisini cekemeyen terörist ve sol egilimli insanlar yapti.söylermisiniz allahtan korkan müslüman karincaya bile kiyabilirmi?carpitilmak istenen bu olaylari sistematik yapildigini anliyor millet.artik koyun gil bu millet uyandi.saygi duyulacak herkeze saygilarimla