18
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Ecevit'ten Erbakan'a vefa

Eski başbakanlardan Bülent Ecevit, siyaset dünyasında az rastlanır bir vefa örneği sergiledi. Ecevit; 1974 yılında hükümet ortaklığı yaptığı, ancak 1990'larda oldukça sert biçimde eleştirdiği Necmettin Erbakan'ı, en acı gününde yalnız bırakmadı.

Ecevit, Erbakan'ın eşi Nermin Erbakan'ın ölüm haberinin ardından, Ankar Yüksek İhtisas Hastanesi'ne geldi.

Vefat haberinin duyulmasının ardından Ecevit'in yansıra, Saadet Partisi Genel Başkan Vekili Recai Kutan ve AKP Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat da hastaneye geldi.

Necmettin Erbakan'ın Özel Kalem Müdürü Mehmet Kahraman, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ün başsağlığı için arayıp aramadıklarını henüz bilmediğini, ancak dün geçmiş olsun dileklerini ilettiklerini sözlerine ekledi.

Ankara Yüksek İhtisas Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Adnan Çobanoğlu vefat ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Bir süreden beri bakım ve tedavisini yoğun bakımda yaptığımız Nermin Erbakan, bu sabah saat 07:40'ta vefat etti" dedi. Nermin Erbakan'ın, hastanede tetkiklerin tamamlanmasının ardından anjiyo yapılarak tedavi altına alındığını belirten Çobanoğlu, "Pazartesi günü taburcu edilen hastaya, Salı günü kalbin zarı içinde meydana gelen kanama sonucu tekrar müdahale edildi, ancak tam bir iyileşme görülemedi" dedi. Nermin Erbakan'ın gece yarısından itibaren kötüleştiğini kaydeden Çobanoğlu, sabah 07:30'a doğru ümit kalmadığını görerek ve yaşam destek ünitesini kesmek zorunda kaldıklarını söyledi.

Başhekim Çobanoğlu, Necmettin Erbakan'ın, eşinin sağlık durumun ağırlaşmasını metanetle karşıladığını belirterek, "Erbakan'a önce telefonla sonrasında da burada bilgi verdik. Sağlık durumu gayet iyi. Gece buradaydı, ancak saat 03.00-04.00 arasında dinlenmek üzere evine gitti. Haberi öğrenince tekrar hastaneye geldi" dedi. 



KENTHABER
Yayın Tarihi : 23 Ekim 2005 Pazar 12:36:55
Güncelleme :24 Ekim 2005 Pazartesi 12:59:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?