20
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

Ege'de Türk F-16'lara taciz

Genelkurmay Başkanlığı, Yunanistan'a ait uçakların, Ege Denizi'nin uluslararası hava sahasında eğitim uçuşu yapan Türk uçaklarına, dün 3 kez önleme yaptığını bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer alan "Ege/Akdeniz Eğitim ve Tatbikat Uçuşlarına Yunanistan'ın Müdahalesi" başlıklı duyuruya göre, Türk Hava Kuvvetleri'nin Ege Denizi'nin uluslararası hava sahasında eğitim uçuşu icra eden F-16 uçaklarına, Yunanistan'ın Limni ve Tanagra meydanlarından kalkan F-16 ve M-2000 uçakları tarafından 3 kez önleme yapıldı.

Yunanistan'a ait uçakların eğitim uçuşu yapan Türk uçaklarına yönelik müdahale sayısı yılbaşından bu yana 74'e ulaştı.

ANKA
Yayın Tarihi : 14 Şubat 2008 Perşembe 01:25:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mehmet ersindigil IP: 84.62.10.xxx Tarih : 14.02.2008 11:35:44

Turban kaosu ile yatip kalkan sayin AK PARTI VE MHP SINE DUYURULUR. Siz Turban tutturdunuz böyle devam edin yakinda yunanistan ege,yi eline gecirirse yahu ne oldu demeyin. Hafta gecmiyor yunanis,tanin Türk ucaklarina tacizi bu ney böyle anlasilir degil. Türk hükümet yetkileri yunanistanin bu durumuna mudahale etmezseniz 12 mil hayeli gercek olur. Yol yakinken uzatmayin sert bir nota böyle birsey daha cerayan ederse Türk pilotlarina izinsiz mudahale hakki taninacagini bildirin. Biktik artik bu taciz haberlerinden.