22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Ege'deki depremler korkutmamalı

Deprem uzmanı Prof. Dr. Ahmet Ercan, son günlerde Ege Bölgesi'nde meydana gelen depremlerin Türkiye'de bir deprem korkusu oluşturacak belirtiler vermediğini söyledi.


Ege Bölgesi'nde son günlerde meydana gelen depremlerle ilgili yazılı bir açıklama açıklama yapan deprem uzmanı Prof. Dr. Ahmet Ercan, deprem fırtınasının halkta paniğe ve kaçışmalara neden olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Ercan, Midilli'nin güneyinde olan depremlerin, Bakırçay göçüntü alanının Ege Denizi üzerindeki uzanımı üzerinde oluştuğu ve Türk topraklarından uzakta olduğunu söyledi. Söylentilerin aksine İzmir'e 50 kilometre yakında büyük bir depremin beklenmediğini belirten Ercan, "Geçmişte Bakırköy göçüntüsü üzerinde 7.2 dolayında depremler olması, gelecekte de bu büyüklükte depremler olabileceğini gösterir. Ancak son günlerde Ege'de oluşan depremler, Türkiye'de bir deprem korkusu yaratacak belirtiler vermemektedir. Bu konuda yapılması gereken, yeterli kanıta dayanmayan bilgilere önem verilmemesidir. Bu bağlamda, 5.1'lik depremlerle sarsılan, korku yaratan İzmir'e 50 kilometre yakında bir büyük deprem olması beklenmemekte olup, İzmir'deki yapı niteliği m=6 büyüklüğüne dek depremlere dayanacak
sağlamlıktadır" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 16 Kasım 2007 Cuma 21:54:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?