19
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Ehliyetini geri aldı

Avukat Cem Nemutlu, alkolmetreyle tespit edilen alkol nedeniyle 6 ay süreyle el konulan ehliyetini, mahkeme kararıyla 4 ayda geri aldı.

Mahkeme, alkol testi yapılan sürücünün itirazı üzerine kan tahlili yapılması gerektiğine, bu yapılmadan ehliyete el konulması işleminin geçersiz olduğuna karar verdi.

İZMİR’de 9 yıldır avukatlık yapan Cem Nemutlu, geçen mart ayında, ailesiyle birlikte misafirlikten dönerken Bozyaka semtinde trafik kontrolü için durduruldu. Trafik polislerinin, alkolmetreyle yaptıkları kontrolde 76 promil alkollü olduğu sonucu çıkan Nemutlu’nun sürücü belgesine el konuldu. Ancak avukat Nemutlu, alkolmetrenin ölçümüne itiraz edip, alkollü olmadığını belirterek, Adli Tıp Kurumu’na gidip kan testi yaptırmak istedi. Ancak görevli polis, sevk etmediği için avukat Nemutlu, kandan alkol testi yaptıramadı.

İşlem iptal oldu


Bunun üzerine, Cem Nemutlu işlemin iptali için İzmir 2’nci İdare Mahkemesi’nde dava açtı. Mahkeme, alkolmetre cihazlarıyla yapılan ölçümlerde zaman zaman yanlış sonuçlara ulaşıldığını, itiraz halinde sürücünün kanındaki alkol oranının tespitinin ilk kontrol anından itibaren en geç 2 saat içinde yeniden yapılması gerektiğini belirterek işlemin yürütmesini durdurdu. Cem Nemutlu, yürütmeyi durdurma kararı üzerine 4 aydır poliste olan ehliyetini temmuzda geri aldı. Mahkeme, daha sonra işlemin iptaline de karar verdi. Cem Nemutlu, 4 ay aracını kullanamadığını, bu nedenle hem iş anlamında, hem de manevi anlamda mağduriyet yaşadığını belirterek, dayanaksız uygulamadan dolayı İçişleri Bakanlığı’na karşı 5 bin YTL’lik maddi ve manevi tazminat davası açacağını da söyledi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2008 Pazartesi 11:40:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?