16
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Ekmek arası extacy

İzmir'de narkotik polisinin uyuşturucu tacirlerine yönelik düzenlediği "Yağmur" ve "Zımba" adlı 2 ayrı operasyonda toplam 6 bin 757 adet Extacy hap, 149 gram kokain, esrar ve eroin ele geçirildi. Extacy hapların bir kısmı ekmek arasına gizlenmiş şekilde bulunurken, operasyonlarda biri Rus uyruklu 3 bayan olmak üzere toplam 11 kişi gözaltına alındı. 

Edinilen bilgiye göre, İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Narkotik Büro Amirliği, il genelinde yaptığı çalışmalar neticesinde uyuşturucu ticareti yapan 2 ayrı grup belirledi. Polis, 6 aylık takip sonucu İstanbul'dan İzmir'e Extacy hap ve kokain getirerek torbacı tabir edilen şahıslar aracılığıyla uyuşturucu ticareti yapan gruba yönelik "Yağmur" operasyonunu başlattı. Kentin değişik semtlerinde eş zamanlı düzenlenen operasyonda Trabzon ekmeği içine gizlenmiş 4 bin 718 adet Extacy hap, 149 gram kokain, 1 gram eroin, 2 gram plaka esrar, 2 adet satışa hazır hale getirilmiş esrarlı sigara ve kokain maddesini içmekte kullanılan düzenek ele geçirildi. Operasyonda, grubun liderliğini yaptığı iddia edilen A.D. ile birlikte gazinolarda sanatçılık yapan A.Ş. ve Rus uyruklu Veronica V. isimli 2 bayan, R.T. ile T.K. yakalanarak gözaltına alındı. 

Ekipler, Karşıyaka ilçesi Mavişehir ve Bostanlı semtlerinde sosyeteye uyuşturucu hap satışı yapan bir grup olduğu istihbaratı üzerine de "Zımba" operasyonunu başlattı. Düzenlenen operasyonda, İstanbul'dan getirdikleri uyuşturucu hapları torbacı tabir edilen sokak satıcıları vasıtasıyla sattıkları iddia edilen F.Ç., E.İ., C.D., M.O. ve H.K isimli bayan gözaltına alındı. Grubun liderliğini yaptığı iddia edilen F.Ç.'nin polislikten atıldığı ve daha önce aynı suçtan Muğla'nın Fethiye ilçesinde gözaltına alındığı belirlendi. 

2 ayrı operasyonda gözaltına alınan biri Rus uyruklu 3 bayan olmak üzere toplam 11 kişi, emniyetteki sorgulamanın ardından adliyeye sevk edildi.

iha
Yayın Tarihi : 24 Mart 2007 Cumartesi 16:27:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?