27
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

‘El Kadı’nın Türkiye’ye girişi yasak’

Emniyet Genel Müdürlüğü Sözcüsü İsmail Çalışkan BM’nin teröre destek verenler listesinde yer alan Yasin El Kadı’nın Türkiye’ye girişinin yasak olduğunu söyledi.

İsmail Çalışkan, Emniyet Genel Müdürlüğü’nün olağan basın toplantısında yaptığı açıklamada, Yasin El Kadı’nın Bakanlar Kurulu kararıyla Tükiye’ye girişinin yasaklandığını söyledi. Çalışkan, Danıştay Başkanı Sumru Çörtoğlu’nun arabasındaki kanın, insan kanı olduğunu anlaşıldığını da açıkladı.Çalışkan, polisin Genelkurmay Başkanlığı’nın telefonlarının dinlenmesiyle en ufak bir ilgisinin ve bilgisinin olmadığını da söyledi.

Emniyet Genel Müdürlüğü Sözcüsü İsmail Çalışkan Başbakan Erdoğan’ın danışmanı Cüneyd Zapsu ile ticari ilişkisiyle gündeme gelen ve ABD’nin “küresel teröristler “listesinde yer alan Yasin El Kadı’nın Türkiye’ye girişinin yasak olduğunu söyledi.

Erdoğan, Yasin El Kadı’yı savundu
Çalışkan, Yasin El Kadı’nın, 2001 yılında Birleşmiş Milletler terörü finanse eden kişi ve kurumlar listesine alıdığını hatırlatarak “BM bunu, üye ülkelere gönderdi. Bu kişilerin mal varlıklarının dondurulması ve terör bağlantılarının ortaya çıkarılması doğrultusunda Türkiye de Bakanlar Kurulu kararıyla bu şahsın yurda girişini yasakladı” dedi.

Çalışkan ayrıca bir soru üzerine Danıştay Başkanı Sumru Çörtoğlu’nun sivil makam aracında birkaç gün önce tespit edilen kanın insan kanı olduğunun anlaşıldığını belirtti. Çalışkan, konunun önemli bir durum olmadığının değerlendirildiğini ancak polisin konu üzerinde ciddi bir çalışma yaptığını kaydetti.

Çalışkan Kara Harp Okulu Komutanı Tümgeneral Reha Taşkesen’in istifasıyla gündeme gelen Genelkurmay Başkanlığı’nın telefonlarının polis tarafından dinlendiği iddialarına yanıt verdi. Çalışkan, polisin bu konuda kesinlikle bilgisi ve ilgisi olmadığını kaydetti.

Emniyet Genel Müdürlüğü sözcüsü, Genelkurmay Başkanlığı’yla polisin karşı karşıya getirildiği iddiaları için de, “İki kurum arasında herhangi bir problem olmadığı ve güvenlik konularında iyi bir işbirliği bulunduğu” değerlendirmesinde bulundu.

Sözcü Çalışkan, Emniyetteki tarikatçı kadrolaşma iddiaları için de, polisin anayasa ve yasalar çerçevesinde görev yaptığını, bunun dışında herhangi bir yapılanmanın sözkonusu olmayacağını söyledi.


NTV
Yayın Tarihi : 14 Temmuz 2006 Cuma 21:35:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?