22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

El Kaide'ye ezanla baskın: 50 gözaltı

Konya ile birlikte toplam 5 ilde terör örgütü El Kaide'ye yönelik düzenlenen operasyonda 50 kişi gözaltına alındı.

Konya’da terör örgütü El Kaide'ye yönelik 1.5 yıldır istihbarat çalışması yapan polis, operasyon için düğmeye bastı. Konya, İstanbul, Kocaeli ve İzmir'de örgüt bağlantısı olduğu öne sürülen yaklaşık 50 kişi gözaltına alındı.

Toplam 600 polisin görev aldığı 4 ilde eş zamanlı gerçekleştirilen operasyon, bugün sabah saatlerinde başlatıldı. Konya’da gözaltına alınanların sayısı 30’a yaklaşırken, baskınların sürdüğü bildirildi. Zanlılar Konya Numune Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Terörle Mücadele Şubesi’nde sorguya alındı.

İZMİR VE KOCAELİ'DE 5 GÖZALTI

Terör örgütü El Kaide’ye yönelik Konya'da düzenlenen operasyon kapsamında örgütle bağlantılı oldukları iddia edilen 3 kardeş İzmir'in Selçuk İlçesi'nde gözaltına alındı. Selçuk'da bir markette çalışan 32 yaşındaki M.A., işsiz 37 yaşındaki R.A., 34 yaşındaki N.A. uzun süren takibin ardından gözaltına alındı. 3 kardeşin evlerinde yapılan aramalarda bir ruhsatsız tabanca ve örgütsel döküman ele geçirildi. 3 kardeşin, Selçuk'taki ailelerinden bir kişinin adli bir olay nedeniyle başkaları tarafından dövülmesi üzerine Konya'daki örgüt üyelerinden yardım istediği, ancak bu talebin geri çevrildiği de öne sürüldü. Kardeşlerin aslen Konyalı olduğu da belirtildi.

Operasyon kapsamında Kocaeli'nin Gebze İlçesi'nde de yine El Kaide üyesi oldukları öne sürülen 2 kişi gözaltına alındı. Kimlikleri açıklanmayan zanlıların örgüt bağlantıları araştırılıyor. Devam eden operasyonda gözaltı sayısının artabileceği belirtildi.

İLK HABER

Konya İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen İstanbul, İzmir ve Kocaeli'de yapılan eş zamanlı operasyonda terör örgütü El Kaide ile bağlantısı olduğu iddia edilen 41 kişi gözaltına alındı.
 
Alınan bilgiye göre, Konya İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından uzun zamandır yürütülen çalışmalar sonucu bugün El Kaide operasyonu başlatıldı.

 Konya, İstanbul, İzmir ve Kocaeli'de eş zamanlı yapılan operasyonlarda çok sayıda şüpheli yakalandı. 

Sabah ezanıyla başlayan operasyonda özel harekat polisi de görev alırken, polisler kapıları kırarak evlere girdi, çatılarda silahlı nöbet tuttu. 

Konya'da yakalanan şüpheliler, Konya Numune Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra sorgulanmak üzere Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

İstanbul'daki operasyonda 16, Konya'dakinde ise 25 kişinin gözaltına alındığı açıklandı. 


iha
Yayın Tarihi : 29 Ocak 2007 Pazartesi 11:28:02
Güncelleme :29 Ocak 2007 Pazartesi 13:40:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?