16
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Elazığ'da deprem hasar tespiti

Elazığ'ın Sivrice ilçesine bağlı Gözeli köyünde 2 gün önce meydana gelen 5 şiddetindeki depremin ardından hasar tespit çalışmaları yapılıyor

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Necati Çetinkaya, Elazığ'da afete duyarlı imar planının uygulanmasının gerekli olduğunu söyledi. 

Çetinkaya, Vali Muammer Muşmal ve Afet İşleri Genel Müdürü Mustafa Taymaz ile birlikte Valilikte yaptığı açıklamada, Genel Müdürlüğün Elazığ, Malatya ve Bingöl'de istasyonları olduğunu, bu istasyonlar aracılığıyla 2 gün önce Sivrice ilçesine bağlı Gözeli köyünde meydana gelen depremin 5 şiddetinde olduğunun tespit edildiğini kaydetti.

“VATANDAŞIN OTURDUĞU EVİ SORGULAMASI LAZIM”

Afet İşleri Genel Müdürü Mustafa Taymaz ise bölgede 2003 yılından beri orta ölçekli depremler yaşandığını belirterek, yeterli mühendislik hizmeti alınmadığı için bu depremlerde bazı binaların hasar gördüğünü söyledi. 

Genelde kentsel alanlardaki binalar için de aynı sorunları yaşadıklarını ifade eden Taymaz, şöyle dedi:

“Mühendislik hataları oluyor, kaderci anlayış yaşanıyor. İkincisi bizim çok kötü bir yapı denetimimiz var. Bunda belediyelere çok görev düşüyor. Bir de toplum bilincimiz yok. Vatandaş oturduğu evin doğal afette, afete uğramaması için evin güvenli yapı olması bilincine ulaşması, binasını sorgulaması lazım. Maalesef bunu da yapamıyoruz.”
Hürriyet İnternet
Yayın Tarihi : 11 Şubat 2007 Pazar 19:52:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?