15
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Elektroşok cihazıyla gasp

İZMİR'in Karşıyaka İlçesi'nde, 26 yaşındaki muhasebeci Zeynep Karataş'ı boynuna elektroşok cihazını tutarak etkisiz hale getiren 23 yaşındaki H.A. çantasını gaspetti. Kendisine direnen genç kıza karşı bugüne kadar görülmemiş bir yöntem kullanan H.A. devriye gezen polis ekipleri tarafından kovalamaca sonucu suç aleti cihaz ve gasp ettiği çanta ile yakalandı.

Çankaya semtinde muhasebecilik yapan Zeynep Karataş, işten çıkıp alışveriş yaptıktan sonra evine giderken yolda arkasından yaklaşan işsiz H.A., genç kızın omzundaki çantayı asılarak almak istedi. Çantasını vermemek için direnen Zeynep Karataş ile H.A. arasında boğuşma yaşandı. Çantasını kaptırmamak için direnen Zeynep Karataş'ın boynuna elektroşok cihazını bastırıp elekrik vererek kısa süreliğine etkisiz hale getiren H.A., içinde iki cep telefonu, bir el bilgisayarı, 80 YTL para ile kimlik ve kredi kartları bulunan çantayı alarak kaçtı. Kısa süreli şoku atlatan Karataş, gaspçının peşinden koşmaya başladı.

KOVALAMACA SONUCU YAKALANDI

Olay yeri yakınında devriye gezen Karşıyaka İlçe Asayiş Ekipleri, çantayla birlikte kaçan H.A.'yı ve peşinden koşan Karataş'ı görünce olaya müdahale etti. Polis ekibi, ara sokaklarda süren kovalamaca sonucunda 6149 sokak 16 numara önünde yakaladıkları H.A.'yı gözaltına aldı. Zeynep Karataş'tan gaspettiği çanta ile olayda kullandığı elektroşok cihazıyla birlikte yakalanan H.A., Asayiş Şubesi Gasp Büro Amirliği ekiplerine teslim edildi. Emniyete giderek ifade veren ve olayın şokunu yaşayan Karataş, zanlıdan şikayetçi oldu. Sabıkası bulunmadığı öğrenilen H.A.'nın ifadesinde, elektroşok cihazını bir parkta, yerde bulduğunu söylediği, işlemlerin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edileceği belirtildi.

DEHŞETİ YAŞADI

Kapkaççı ve gaspçılardan korunma amaçlı olarak satılan elektro şok cihazıyla gaspedilen Zeynep Karataş olayın iş çıkışı elindeki poşetlerle eve doğru yürürken meydana geldiğini belirterek, “İlk önce arkamda ayak sesi duydum. Bir süre yürüyüp sokak içine girdiğim sırada, arkamdan hızla yaklaşıp üzerine saldırdı. Boğuşmaya başladık. Beni duvara doğru dayayıp çantamı almaya çalıştı.

Ben bağırarak ve uzanabildiğim evlerin camlarına vurarak yardım istedim, ancak kimse dışarı çıkmadı. Daha sonra cebinden çıkardığı elektro şok cihazını boynuma tuttu. O an kendimi kaybettim, ellerimi bıraktım. Daha sonra çantamı alıp kaçtı. Bu sırada yoldan geçen polisler olayı farketti, benim de koştuğumu görünce arkasından gidip, yakaladılar. Büyük korku yaşadım” dedi.

Sokaklarda bu tür olayların yaşanmasına tepki gösteren Zeynep Karataş, “Bundan sonra aynı rahatlıkla o sokaklarda yürüyemeyeceğim. Biz de elektroşok cihazıyla, bayıltıcı spreyle ya da cop gibi donanımlarla mı dolaşmalıyız” diye konuştu.

ELEKTROŞOK CİHAZI

‘Kapkaç kovar’ diye de adlandırılan elektroşok cihazı ani elektrik akımı üretiyor. Öldürücü etkisi bulunmuyor. Sadece bayıltıp, geçici olarak uyuşturuyor. Düğmeye basarak aktif hale getirildiğinde yüksek akım ile çıkardığı ses ve ışık görüntüsü oldukça ürkütücü olduğu için temas etmeden bile saldırganı korkutup kaçmasına neden olabiliyor. Cihaz pille çalışıyor ve şarj edilme özelliği bulunuyor.


Hürriyet
Yayın Tarihi : 6 Mart 2007 Salı 12:23:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?