27
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

Eleştirilere sert yanıt verdi

Akil İnsanlar Heyeti'nde yer alan sanatçı Hülya Koçyiğit, "Eğer gizli bir plan varsa, akil insanlığı bırakırım" dedi.

Akil İnsanlar Heyeti'nde yer alan isimlerden Hülya Koçyiğit, CNN Türk'te katıldığı 'Aykırı Sorular' programında çözüm sürecine ilişkin soruları cevaplandırdı.

Yıllardır demokrasi için silahların susması gerektiğinden yakınıldığını söyleyen Koçyiğit; "İşte silahlar sustu. Şimdi halkın siyasete, demokrasiye yakınlaşması gerekiyor" şeklinde konuştu. Koçyiğit, "Eğer gizli bir plan varsa, akil insanlığı bırakırım" dedi.

Hülya Koçyiğit, Enver Aysever'in sorularına şu yanıtları verdi:

- Sanki gizli bir komplonun oyuncularısınız. Aklınızın gerisinde başka bir bilgi var da toplumu da ikna etmeye çalışıyorsunuz. Siz gizli bir planın parçası olduğunuzu hissettiğiniz oluyor mu?

Tabi ki hayır. Onu hissedersem zaten izin isterim bu göreve devam etmemek için. Ben bunu son derece inanarak yapıyorum. Çünkü barışın olacağına inanıyorum. Toplumun içinden geçtiği bu 30 yıllık sürecin içinde yaşadıkları ve bugün vardığımız nokta bir umut ışığı. Terör bitiyor, PKK yurdu terk ediyor. Artık silahlar değil, söz konuşacak. Siyaset konuşacak. Bugüne kadar demokrasi diye yırtıyorduk kendimizi. Oldu işte.

- Akil insanlara çok para veriliyor?

Akil insanlara 45 bin lira, 75 bin lira veriliyor diyenler var. Bu parayla pulla yapılacak iş değil. 50 yıllık kariyerinizi ortaya koyuyorsunuz. Para için yapılacak şey mi bu?

..
Yayın Tarihi : 9 Mayıs 2013 Perşembe 10:25:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?