22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Emekli hakimden ilginç dava

Emekli bir hakim, söylemleri nedeniyle kendisini eleştiren yerel bir gazetenin kadın yayın yönetmenine dava açtı.

Bakırköy Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığından emekli hakim Zekeriya Dilsizoğlu, ''Her 10 bin cinayet davasının 9 bininde kadın parmağı var'' iddiasını eleştiren yerel gazetenin kadın yayın yönetmeni hakkında 100 bin YTL'lik tazminat davası açtı.

Emekli hakim Zekeriya Dilsizoğlu, Nöbetçi Asliye Hukuk Hakimliğinde 100 bin YTL tazminat istemiyle açtığı davanın dilekçesinde, ''Gaziantep ve bölgesinde yayımlanan Sabah Gazetesi'nin 15.02.2007 tarihli nüshasının 1. sayfasında manşet olarak ''Bu Hakim O Hakim Mi?'' başlığı ile şahsına ağır hakaretlerde bulunularak kişilik haklarının ve onurunun zedelendiğini, bu yayın ile kendisine hakaret edenler hakkında dava açma zorunluluğu doğduğunu'' savundu.

Hakkında 100 bin YTL'lik tazminat davası açılan, yerel yayınlanan Sabah Gazetesi'nin genel yayın yönetmeni Nurgül Balcıoğlu ise dilekçesinde, kimseye hakaret kastı taşımadığını ancak emekli hakim Dilsizoğlu'nun kadınları ağır itham altında bırakan açıklamasına duyarsız kalamayacağını belirtti. Balcıoğlu, Dilsizoğlu'nun ifade tarzının bile kadınları aşağılayıcı ve hedef gösterici nitelik taşıdığını ifade etti.

Şubat ayında özel muayenehanesinde öldürülen kardeşi İ. Hakkı Dilsizoğlu'nun cenaze töreni için İstanbul'dan Gaziantep'e gelen Zekeriya Dilsizoğlu, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, cinayette kadın parmağı olmasından şüphelendiğini söylemiş, bu iddiasını güçlendirmek için ''Ben 15 yıl ağır ceza mahkemesi başkanlığı yaptım. Belki 10 bin adam öldürme davasını karara bağladık. Bunun 9 bininin altında bir kadın parmağı olduğunu tespit ettik'' ifadesini kullanmıştı.

Sabah Gazetesi, bunu ''Bu Hakim O Hakim Mi?'' başlığıyla okuyucuya duyurmuştu.

AA
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2007 Çarşamba 15:17:16
Güncelleme :19 Eylül 2007 Çarşamba 15:23:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?